Ukrainas ministrs: Ja Krieviju atslēgs no SWIFT, tās ekonomika sabruks

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ja Krievija tiks atslēgta no Vispasaules Starpbanku finanšu telekomunikāciju sabiedrības (SWIFT) sistēmas, tās ekonomiku sagaida «kolapss», svētdien vakarā televīzijas pārraides TSN ēterā sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins.

«Es pavadīju vienu dienu Davosā, pēc sarunām Berlīnē tikos ar daudziem vadītājiem. Pat tur rēķinās ar to, ka Krievijai atbilstoši šā gada rezultātiem var būt 6-8% IKP kritums. Ja tiks piemērota SWIFT atslēgšana, tad Krievijas ekonomiku sagaida kolapss,» sacīja ministrs.

Eiropas Parlaments oficiāli pieņemtajā rezolūcijā aicināja Eiropas Savienību (ES) izskatīt iespēju par Krievijas izslēgšanu no civilās kodolsadarbības un SWIFT sistēmas.

Atbilstoši Kļimkina teiktajam ES spriež par to personu loka paplašināšanu, kam ir aizliegta iebraukšana ES un iesaldēti aktīvi Eiropas bankās.

Iespējama to Krievijas uzņēmumu saraksta paplašināšana, kam ir noteiktas sankcijas, sacīja ministrs.

«Vairs neviens nerunā par sankciju atcelšanu, bet gan par iespējamu sankciju pastiprināšanu un palīdzību Ukrainai,» sacīja Kļimkins.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu