«MasterCard» sāks apkalpot ASV izdotās kartes Kubā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

ASV maksājumu karšu sistēma «MasterCard» martā sāks apstrādāt maksājumus, kas ar ASV izdotām banku kartēm veikti Kubā, tādējādi kļūstot par pirmo lielāko kredītkaršu kompāniju, kas sāk darbu Kubā pēc tam, kad Kuba un ASV vienojās par attiecību normalizēšanu.

«MasterCard» paziņoja, ka lēmums par maksājumu apstrādi no 1.martā pieņemts pēc tam, kad ASV Finanšu ministrijas Ārvalstu aktīvu kontroles birojs izdeva atbilstošas rekomendācijas.

Lai gan lielākai daļai tūristu no ASV iebraukšana Kuba joprojām ir aizliegta, ASV valdība šomēnes atviegloja ceļošanas un tirdzniecības ierobežojumus uz komunistu salu.

Valdība atļāva noteiktām apstiprinātām ASV pilsoņu kategorijām, tostarp žurnālistiem, zinātniekiem, māksliniekiem un sportistiem apmeklēt Kubu bez īpašas atļaujas saņemšanas.

Tomēr ASV vispārējais embargo paliek spēkā līdz parlamenta abas palātas nobalsos par tā atcelšanu.

Savā uzrunā par situāciju valstī otrdien ASV prezidents Baraks Obama politikas attiecībās ar Kubu izmaiņas ir «draudzīgas rokas pasniegšana Kubas iedzīvotājiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu