«Ober-Haus»: Ražošanas telpu un noliktavu segmentā vērojams telpu deficīts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Noliktavu un ražošanas telpu segmentā 2014.gada ceturtais ceturksnis ir pagājis ar augstu aktivitāti. Vislielākais pieprasījums ir pēc nomas telpām, taču vēl joprojām tirgū ir vērojams telpu deficīts, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» komercplatību tirgus pārskatā.

Redzot klientu interesi, investori pat ir gatavi sākt noliktavu celtniecību bez iepriekšēja nomas līguma ar konkrētu klientu, norāda «Ober-Haus».

2014.gada ceturtajā ceturksnī pieprasījums pēc komercdarbībai paredzētas zemes ir nemainīgi augsts, teikts pārskatā. Interese ir par zemi visa veida objektu celtniecībai. Lielāks ir pieprasījums pēc zemes platībām no viena līdz 1,5 hektāriem Rīgas perifērijā par cenu no 20 līdz 30 eiro par kvadrātmetru, kur attīstīt ražotnes vai noliktavas pašu vajadzībām, nevis nomas tirgum.

Noliktavu un industriālo platību jomā vidējā nomas maksa ir saglabājusies iepriekšējā līmenī. Maksa par neapsildītiem, veciem angāriem ir vidēji 0,7 eiro par kvadrātmetru, par industriālajās zonās atjaunotiem cehiem - vidēji no 1,5 līdz trīs eiro par kvadrātmetru, par ekspluatācijā tikko nodotu A klases kompleksu ar atbilstošas kvalitātes aprīkojumu visās pozīcijās Rīgas robežās - no 3,5 līdz 4,5 eiro par vienu kvadrātmetru. Vidējās apsaimniekošanas izmaksas ir robežās no 0,4 līdz 0,8 eiro par kvadrātmetru.

Pārdošanas cenas arī saglabājušās iepriekšējā ceturkšņa līmenī. Par nelielām sekundārām noliktavu, ražotņu un servisu būvēm platībā līdz 500 kvadrātmetriem cena ir vidēji no 350 līdz 400 eiro par vienu kvadrātmetru. Cenas par angāriem platībā no 500 kvadrātmetriem mainās no 70 līdz 250 eiro par vienu kvadrātmetru. Galvenokārt cena atkarīga no angāru stāvokļa un specifikas.

Ražošanas objektu apbūves zemes vidējā cena Pierīgā un Rīgas mikrorajonos ir robežās no 10 līdz 30 eiro par vienu kvadrātmetru. 2014.gadā ir sākti vairāku projektu celtniecības darbi, kurus plānots pabeigt 2015.gada laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu