«Altum» par 519 000 eiro iegādājas vienu no Centrāltirgus spīķeriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šodien notikušajā izsolē par 519 000 eiro izsolīts viens no Rīgas Centrāltirgus spīķeriem, kuru iegādājusies VAS «Latvijas attīstības finanšu institūcija «Altum«» («Altum»), informē maksātnespējas administratore Sandra Velhovika.

Viņa precizē, ka «Altum» par pilntiesīgu spīķera īpašnieku kļūs tad, kad tiks nomaksāta iegādes summa pilnā apmērā, kas «Altum» jāizdara mēneša laikā no šodienas.

Spīķeris piederēja maksātnespējīgajai SIA «Stikls». Izsole tika rīkota uzņēmumam «Stikls» piederošajai mantas kopībai Rīgā, Spīķeru ielā 3, kas sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 580 kvadrātmetri, apbūves (tirdzniecības ēka ar kopējo platību 1779,6 kvadrātmetri) un apbūves rekonstrukcijas tehniskā projekta dokumentācijas.

Kā norāda «Altum» pārstāve Kristīne Grauziņa, šis nekustamais īpašums kalpo kā maksātnespējīgā uzņēmuma «Stikls» saistību nodrošinājums iepriekš izsniegtajam «Altum» aizdevumam.

«Izvērtējot nekustamā īpašuma stāvokli, tā tirgus vērtību un tirgus situāciju,

»Altum» piedalījās izsolē, lai, apsaimniekojot īpašumu un uzturot tā vērtību, nākotnē to pārdotu

un tādējādi maksimāli atgūtu kreditēšanas darījumā ieguldītos līdzekļus,» skaidro Grauziņa.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka 2007.gada jūlijā par īpašumu Rīgā, Spīķeru ielā 3, SIA «Stikls» Privatizācijas aģentūrai samaksājusi 593 352 latus (844 264 eiro).

SIA «Stikls» reģistrēta 1991.gadā un nodarbojās ar sava nekustamā īpašuma izīrēšanu un apsaimniekošanu. Uzņēmuma īpašnieki ir Juris Kovtuns (55%) un Tatjana Kučere (45%).

2013.gadā «Stikls» strādāja ar 25 446 eiro apgrozījumu un guva 23 306 eiro peļņu.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 2014.gada 15.aprīlī pasludināja uzņēmuma maksātnespējas procesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu