VID pārbaudes šogad veiktas biljarda klubā «NB», bet ne restorānā «Key to Riga»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šogad veicis pārbaudes biljarda klubā «NB», bet Vecrīgā esošajā restorānā «Key to Riga» gada griezumā tās nav bijušas, apgalvoja biljarda klubu «NB» īpašnieks Vahtangs Bogdanovs un «Key to Riga» īpašnieks Raimonds Ungurs.

Detalizētu informāciju par veiktajām pārbaudēm Bogdanovs nesniedza, apgalvojot, ka biljarda klubi strādā, nepārkāpjot likumus. «Neko daudz par to negribu tagad runāt. Iespējams, ka mums ir bijuši kādi nelieli pārkāpumi, bet tie nav saistīti ar iejaukšanos kases aparātu darbībā. Tāpēc varu teikt, ka mūsu uzņēmumā ar likuma ievērošanu kopumā viss ir kārtībā.»

Tiesa, Bogdanovs neatklāja, ar ko varētu būt saistīti nelielie pārkāpumi biljarda klubos «NB».

Saskaņā ar neoficiālu informāciju kā iespējamie nodokļu nomaksas pārkāpēji medijos tika minēti ne tikai biljarda klubi «NB», bet arī restorāns «Kaļķu vārti» un restorāns «Key to Riga».

Ar «Kaļķu vārtu» pārstāvi aģentūrai LETA patlaban nav izdevies sazināties, taču restorāna «Key to Riga» īpašnieks Ungurs apgalvoja, ka gada griezumā restorānā «Key to Riga» nav bijusi neviena VID pārbaude.

«Varu droši teikt, ka gada griezumā pie mums nav bijusi neviena VID pārbaude. Var jau būt, ka kādreiz gadās kāda sīka kļūme darba procesā, taču mēs neveicam nelikumīgas darbības, strādājam godīgi. Nepatīkami, ka mūsu restorāna vārds nonācis publiskajā telpā kā iespējams likumpārkāpējs,» atzina Ungurs.

Kā ziņots, neskatoties uz to, ka pagājušā gada nogalē tika atklātas un plaši atspoguļotas krāpnieciskas darbības ar kases aparātiem «Gan Bei», citi uzņēmumi joprojām turpina veikt krāpnieciskas darbības, vakar žurnālistiem teica VID. Šogad janvārī ir veiktas deviņas pārbaudes dažādos uzņēmumos, un visās šajās pārbaudēs ir atklāti pārkāpumi.

Kā vēstīts, Finanšu policija uzskata, ka ar restorānu tīkla «Gan Bei» īpašniekiem saistīta organizētā noziedzīgā grupa katru mēnesi no uzņēmuma kases aparātiem izzagusi aptuveni 700 000 līdz 800 000 eiro skaidras naudas jeb 50% no mēneša apgrozījuma. Finanšu policija 10.decembrī aizturēja septiņus šīs grupas dalībniekus.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, biljarda klubus «NB» pārvalda uzņēmums SIA «NB Stars», kas 2013.gadā apgrozīja 30 762 eiro un cieta zaudējumus 1420 eiro apmērā. Uzņēmums «NB Stars» dibināts 2009.gadā, tā pamatkapitāls ir 2845 eiro. «NB Stars» pilnībā pieder Bogdanovam.

Bet restorāna «Kaļķu vārti» pārvaldītāja ir SIA «Ademona», kas 2013.gadā apgrozīja 2,11 miljonus eiro, bet cieta zaudējumus 16 676 eiro apmērā. SIA «Ademona» dibināta 1999.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 59 724 eiro. «Ademona» īpašnieki ir Nomeda Bulzga - 97,66% un Gvido Bulzgis - 2,34%.

Savukārt restorāna «Key to Riga» pārvalda SIA «Kapella», kas 2013.gadā apgrozīja 514 610 eiro, bet cieta zaudējumus 1330 eiro apmērā. Uzņēmums «Kapella» dibināts 2009.gadā, tā pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Ungurs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu