Vešņakovs: Krievijā jūt nostalģiju pēc Latvijas piena produktiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Krievijas tirgū zināma nostalģija pēc Latvijas piena produktiem ir, taču piena produktu deficīts nav jūtams, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» teica Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

«Domāju, ka zināmi nostalģijas elementi [pēc kādiem Latvijas produktiem] iespējams arī ir. Taču arī mūsu lauksaimniecības nozare neguļ un šo situāciju maksimāli mēģina izmantot, aizņemot tagad brīvo nišu. Turklāt jums ir konkurenti arī no citām valstīm, tādēļ nekādu piena produktu deficītu vai trūkumu Krievija pašlaik neizjūt,» atzina Vešņakovs.

Viņš vēlētos, lai Eiropas Savienības (ES) un Krievijas savstarpējās sankcijas šogad tiktu atceltas. «Es ļoti vēlētos, lai sankcijas šogad tiek atceltas, jo tās nesasniedz tos mērķus, kuru dēļ tika ieviestas. Tieši otrādi - pasliktina situāciju un soda ne tikai to valsti, pret kuru ir vērstas, bet soda arī pašus sankciju ieviesējus. Tas pats rublis – tā kursa kritums gluži vienkārši ir padarījis konkurētnespējīgu jūsu produkciju mūsu tirgū. Tajā skaitā arī šprotes. Tad kurš cieš? Jā, mēs droši vien varam iztikt arī bez šprotēm, jo tā nav pirmās nepieciešamības prece. Savukārt jums nāksies slēgt vairākus uzņēmumus. Vai tas ir labi? Tas ir slikti un mums tas pilnīgi noteikti nav vajadzīgs. Jums tāpat,» teica vestnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu