Pērn tikai astoņi nodokļu maksātāji vērsušies VID sakarā ar Krievijas embargo

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā gadā Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ir saņemti 12 iesniegumi no astoņiem nodokļu maksātājiem, kuri kā iemeslu nodokļu sadalīšanai termiņos min Krievijas noteikto embargo pārtikas produktu importam, liecina VID pagājušā gada darbības rezultāti.

Šie nodokļu maksātāji lūdz VID piemērot likuma «Par nodokļiem un nodevām» 24.panta pirmās daļas 9.punktu, tajā skaitā viens iesniegums ir ar lūgumu pārskatīt iepriekš pieņemto VID lēmumu un sadalīt nodokļu samaksu pēc jaunas normas.

Līdz šī gada 21.janvārim VID ir sagatavojis astoņus pozitīvos lēmumus, tajā skaitā vienā gadījumā pārskatīts iepriekš pieņemtais lēmums un nodokļu samaksa sadalīta pēc likuma «Par nodokļiem un nodevām» 24.panta pirmās daļas 9.punkta, un trīs gadījumos nodokļu samaksas termiņa pagarinājums piešķirts pēc likuma «Par nodokļiem un nodevām» 24.panta pirmās daļas 1.punkta.

Tāpat VID sagatavojis piecus pozitīvos lēmumus par nodokļu samaksas termiņu pagarinājumu piešķiršanu saskaņā ar likuma «Par nodokļiem un nodevām» 24.panta pirmās daļas 9.punktu. VID ir sagatavojis lēmumus par nodokļu samaksas termiņu pagarinājumu piešķiršanu par kopējo summu 1 426 277,91 eiro.

Tajā skaitā ir pievienotās vērtības nodoklis 263 140,56 eiro apmērā, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas 805 621,09 eiro apmērā un iedzīvotāju ienākuma nodoklis 357 516,26 eiro apmērā.

VID atzīmē, ka ne visos lēmumos nodokļu samaksa atlikta uz maksimālo laiku - pieciem gadiem. Nodokļu maksātāji izmantoja iespēju atlikt nodokļu samaksu uz laiku līdz sešiem mēnešiem, vienam gadam, trīs gadiem un pieciem gadiem.

Patlaban divi iesniegumi ir atsaukti, bet seši iesniegumi ir izskatīšanas procesā, informē VID.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu