Gandrīz puse iedzīvotāju valsts un pašvaldību pakalpojumus labprāt saņemtu elektroniski

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ja rastos nepieciešamība izmantot valsts vai pašvaldību nodrošinātos pakalpojumus, 44% iedzīvotāju to darītu elektroniski, liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pasūtītās aptaujas rezultāti.

No tiem, kuri izmantotu e-pakalpojumus, 31% aptaujāto atbildējuši, ka pakalpojumus meklētu speciālos portālos, 24% minējuši portālu «www.latvija.lv», bet 35% bijis grūti pateikt, kur meklētu e-pakalpojumu iespēju.

Tomēr joprojām populārāka par e-pakalpojumiem ir pašvaldības un valsts iestāžu sniegto pakalpojumu izmantošana klātienē. Kopumā no 11 dažādām institūcijām

tikai ar izglītību saistīto valsts iestāžu pakalpojumi vairāk ir izmantoti elektroniski, nevis klātienē.

Aptaujas dati liecina, ka 72% respondentu pēdējā pusgada laikā ir izmantojuši jebkādus e-pakalpojumus, bet

3% atzinuši, ka vispār nezina, kas ir e-pakalpojumi.

E-pakalpojumus izmantojošo skaits kopš iepriekšējās aptaujas, kas veikta pērn vasarā, nedaudz atšķiras. Iepriekšējā aptaujā to iedzīvotāju īpatsvars, kuri pēdējā pusgada laikā izmantojuši jebkādus e-pakalpojumus, bija 70%, bet par tādiem neko nezināja 5%.

Lūgti novērtēt valsts un pašvaldību sniegtos e-pakalpojumus, visaugstāk novērtēti Ceļu satiksmes drošības direkcijas sniegtie pakalpojumi. Augsts vērtējums sniegts arī ar izglītību saistīto iestāžu un pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem. Zemāks vērtējums ticis Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts zemes dienesta un Lauku atbalsta dienesta sniegtajiem pakalpojumiem.

Aptauja veikta laikā no 2014.gada 30.novembra līdz 17.decembrim, uzklausot 1038 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu