«IKEA Industry Latvia Ltd» zaudējumi - 1,658 miljoni eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Kokapstrādes uzņēmums «IKEA Industry Latvia Ltd» pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2013.gada 1.septembra līdz 2014.gada 31.augustam, strādāja ar 32,26 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet kompānijas zaudējumi pieauga 2,2 reizes un sasniedza 1,658 miljonus eiro, liecina «Lursoft» datubāzē publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Tostarp «IKEA Industry Latvia Ltd» ieņēmumi no preču pārdošanas «IKEA Industry Poland» pagājušajā finanšu gadā bija 12,539 miljonu eiro apmērā, kas ir par 0,1% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā.

«IKEA Industry Latvia Ltd» vadības ziņojumā sacīts, ka zaudējumi pagājušajā finanšu gadā ir saistīti ar izejmateriālu cenu pieaugumu par 16%.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka pagājušajā finanšu gadā «IKEA Industry Latvia Ltd» sāka mēbeļu detaļu sagatavju ražošanu un 2014./2015.finanšu gadā kompānijas galvenais uzdevums būs palielināt šīs produkcijas ražošanas apmērus.

Kompānijas vadība arī informē, ka nākamajā finanšu gadā liela vērība tiks pievērsta, lai nodrošinātu atbilstošus izejmateriālus par adekvātu cenu. «Pārdošanas politikā galvenie izaicinājumi ir papildu jaunu tirgu apgūšana. Ražošanā jāturpina aktivitātes produktivitātes, tehniskā nodrošinājuma attīstībā,» teikts «IKEA Industry Latvia Ltd» vadības ziņojumā.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2012.gada 1.septembra līdz 2013.gada 31.augustam, uzņēmums strādāja ar 32,47 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 753,9 tūkstošu eiro zaudējumus.

«IKEA Industry Latvia Ltd» ir kokapstrādes uzņēmums, kas nodrošina nozīmīgus priedes zāģmateriālus «IKEA Industry» grupas uzņēmumiem. Uzņēmums pieder Nīderlandē reģistrētam uzņēmumam «Swedwood Holding B.V.», un tā pamatkapitāls ir viens miljons latu (1,423 miljoni eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu