Elektroenerģijas tirgotāju atvērtajā tirgū nav izvēlējušies 15% mājsaimniecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

15% mājsaimniecību nav aktīvi izvēlējušies tirgus piedāvājumu, līdz ar to šiem klientiem elektroenerģija tiks nodrošināta atbilstoši Universālā pakalpojuma nosacījumiem, aģentūru LETA informēja AS «Latvenergo».

Elektroenerģijas tirgum atveroties 2015.gada 1.janvārī, «Latvenergo» piedāvāja vairākus izvēles produktus. Populārāko izvēles produktu vidū ir «Izdevīgais 200+», «Ekonomiskais» un «Klasiskais». Elektroenerģijas tirgus atvēršanas jauninājums - produkts «Dinamiskais» jeb iespēja elektroenerģiju pirkt par biržas cenu - pievilcīgs šķitis 5000 «Latvenergo» klientu.

Uzņēmumā uzskata, ka klientu aktivitāte jaunajos apstākļos vērtējama pozitīvi, jo šobrīd tikai 15% nav aktīvi izvēlējušies tirgus piedāvājumu, līdz ar to šiem klientiem elektroenerģija tiks nodrošināta atbilstoši Universālā pakalpojuma nosacījumiem. Informāciju par mēneša maksājumu summu un norēķinu iespējām «Latvenergo» nosūtīs janvārī.

Tāpat «Latvenergo» atgādina, ka no 1.janvāra daudzbērnu ģimenes, kā arī trūcīgie un maznodrošinātie varēs saņemt valsts atbalstu norēķiniem par elektroenerģiju. Lai saņemtu atbalstu - 300 kilovatstundas (kWh) par cenu, kas atbilst līdzšinējam Starta tarifam, - portālā «www.e-latvenergo.lv» no 1.janvāra daudzbērnu ģimenēm būs jāaizpilda pieteikšanās forma. Savukārt maznodrošinātās un trūcīgās personas katru mēnesi par pirmajām patērētajām 100 kWh varēs norēķināties par pazeminātu cenu, kas atbilst līdzšinējam Starta tarifam. «Latvenergo» informāciju par mazturīgām un trūcīgām personām katru mēnesi saņems no pašvaldību sociālajiem dienestiem.

Jau ziņots, ka Latvijā elektroenerģijas tirgus pilnībā tiek atvērts ar 2015.gada 1.janvāri. Tas nozīmē, ka lietotājiem savs tirgotājs, ar kuru sākt līgumattiecības, ir jāizvēlas līdz 15.datumam.

Izvēlēties elektroenerģijas tirgotāju un to mainīt klienti varēs arī turpmāk - izvēli izdarot līdz katra mēneša 15.datumam, jaunās līgumattiecības stāsies spēkā no nākamā mēneša pirmā datuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu