Krievijas Banka izsniegs kredītus ārvalstu valūtā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VASILY MAXIMOV / AFP

Krievijas Banka ir pieņēmusi lēmumu par kredītu izsniegšanu uzņēmumiem bankām ārvalstu valūtā, kas tiks nodrošināti ar valūtā izsniegtu kredītu ķīlu, norādīts Krievijas Bankas paziņojumā.

Šāda veida operācijas tiks veiktas līdz 2018.gada 1.janvārim. Kopējā kredītu vērtība būs 50 miljardu ASV dolāru (41 miljards eiro) apmērā, bet var tikt arī palielināta.

Uz šiem kredītiem varēs pretendēt Krievijas kredītiestādes, kuru brīvie līdzekļi 2014.gada 1.decembrī bija vismaz 100 miljardi rubļu (1,36 miljardi eiro).

Kredīti tiks izsniegti uz 28 un 365 dienu gariem termiņiem.

«Šis lēmums pieņemts, lai paplašinātu kredītiestāžu rīcībā esošās valūtas likviditātes pārvaldīšanas iespējas. kā arī, lai lai refinansētu Krievijas eksporta organizāciju ārējos kredītus ārvalstu valūtā, kuru dzēšana paredzēta tuvākajā laikā, situācijā, kad ir ierobežota piekļuve starptautiskajiem kapitāla tirgiem» pavēstīts Krievijas Bankas paziņojumā.

Šiem kredītiem arī jāsniedz iespēja atgriezties pie pamatotiem valūtas kursiem, kā arī jāsamazina valūtas kursu svārstības, uzsvērts paziņojumā.

Jau ziņots, ka Rietumu sankciju dēļ Krievijas bankas nevar aizņemties starptautiskajos finanšu tirgos

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu