VARAM budžets 2015.gadā plānots par 15,9% mazāks nekā šogad

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) budžets 2015.gadā plānots 143 miljonu eiro apmērā, kas ir par 15,9% mazāk nekā šogad, pastāstīja VARAM sabiedrisko attiecību pārstāve Laura Jansone.

«Salīdzinot ar 2014.gadu, 2015.gadā kopā visās VARAM nozarēs ir budžeta samazinājums 37,6 miljonu eiro apmērā, kas saistīts ar Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto un finansēto projektu un pasākumu īstenošanas finansējuma samazinājumu - par 27 miljoniem eiro,» pavēstīja Jansone.

Savukārt izdevumu samazinājums valsts pamatfunkciju īstenošanai 10,6 miljonu eiro apmērā saistīts ar Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta un emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējuma samazinājumu.

Pēc VARAM pārstāves teiktā, nākamgad vidējā termiņa budžeta ietvara likuma projektā ir atbalstītas jaunas politikas iniciatīvas četru miljonu eiro apmērā. Par būtiskākajām no tām Jansone norādīja publisko pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu saskaņā ar vienas pieturas aģentūras principu, kam plānoti 1,146 miljoni eiro, dabas kapitāla izmantošanu zaļās tautsaimniecības veicināšanā ar 869 500 eiro, kā arī neatliekamos pasākumus valsts funkciju veikšanas nodrošināšanai, kam plānoti 845 200 eiro. Tāpat 600 800 eiro plānoti vides monitoringam un zvejas kontrolei.

2014.gadā VARAM budžets bija 169,984 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu