Kudrins: Inflācija Krievijā nākamgad sasniegs 15%

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Inflācijas līmenis Krievijā nākamgad var sasniegt 15%, uzskata Krievijas Pilsoniskās iniciatīvas komitejas pārstāvis un bijušais finanšu ministrs Aleksejs Kudrins.

«Inflācija nākamgad veidos 12 līdz 15%. Mēs pārliecinoši pārejam pie divciparu inflācijas. Vēlāk gan inflācija var samazināties, stabilizējoties tirgum un sarūkot devalvācijas ietekmei uz cenām,» izteicās Kudrins.

Tāpat Kudrins pauž viedokli, ka Krieviju gaida «īsta, pilnvērtīga ekonomiskā krīze» un iedzīvotāji to izjutīs «pilnā apmērā».

Kudrins prognozē, ka pat tad, ja naftas cena pasaules tirgū 2015.gadā palielināsies līdz 80 dolāriem par barelu, Krievijas ekonomika saruks par vismaz 2%.

Ja cena saglabāsies 60 dolāru par barelu līmenī, tad ekonomikas kritums būs 4% vai pat vairāk.

Viņš norāda, ka Krievijas valdība nav pietiekami operatīvi reaģējusi uz valūtas krīzi.

«Ekspertu koordinācijai vajadzēja notikt ātrāk. Pagaidām es neesmu dzirdējis no valdības skaidru pašreizējās situācijas vērtējumu. Nevar pilnībā paļauties uz pasākumiem, kas ir analoģiski 2008.gadā pieņemtajiem. Tā bija cita krīze,» uzsver Kudrins.

Par galvenajiem draudiem Krievijas ekonomikai nākamajā gadā Kudrins sauc Ukrainas krīzes turpināšanos un iespējamību, ka tiks pastiprinātas Krievijai piemērotās Rietumu sankcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu