Latvija «Forbes» uzņēmējdarbībai labvēlīgāko valstu sarakstā 36.vietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Biznesa žurnāla «Forbes» veidotajā sarakstā ar uzņēmējdarbībai labvēlīgākajām valstīm Latvija iekļauta 36.vietā.

Visaugstāko novērtējumu Latvija saņēmusi tirdzniecības brīvības kategorijā, kur Latvija ierindojas 9.vietā. Pēc nodokļu nastas apjoma Latvija ierindojas 23.vietā, bet pēc monetārās brīvības - 30.vietā.

Savukārt viszemākais novērtējums Latvijai ticis pēc tirgus aktivitātes - 77.vieta, kam seko inovācijas - 69.vieta un īpašumu tiesības - 51.vieta.

No Baltijas valstīm visaugstāko vietu ieņem Igaunija, kas sarakstā nonākusi 22.vietā, savukārt Lietuva ierindojusies 24.vietā.

Par uzņēmējdarbībai labvēlīgāko valsti «Forbes» veidotajā sarakstā atzīta Dānija.

Kaut arī Dāniju ietekmē ekonomiskā situācija visā Eiropā, Dānijas biznesa klimats saglabājas ārkārtīgi pozitīvs, norāda «Forbes».

Otrajā vietā ierindojusies Honkonga, kas pakāpusies no pagājušā gada 3.pozīcijas, galvenokārt pateicoties uzņēmējiem ļoti draudzīgajiem apstākļiem.

Trešo vietā sarakstā ieņem Jaunzēlande, kam seko Īrija un Kanāda.

Savukārt ASV ekonomika šā gada reitingā ieņem 18.pozīciju, gada laikā noslīdot par četrām vietām. ASV «Forbes» indeksā krītas jau piekto gadu pēc kārtas kopš 2009.gada, kad Vašingtona ieņēma 2.vietu.

«Neskatoties uz savu finanšu varenību, ASV biznesa klimata ziņā atpaliek no daudzām attīstītajām valstīm, un šī plaisa palielinās,» norāda «Forbes».

Visnelabvēlīgākie apstākļi uzņēmējdarbībai ir Gvinejā. Otrajā vietā no beigām ir Čada, kam seko Lībija, Mjanma un Haiti.

«Forbes» saraksts veidots pēc virknes citu institūciju, kā Pasaules Bankas, Pasaules Ekonomiskā foruma, «Freedom House», ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes, «Transparency International», veidotajiem reitingiem.

Biznesa žurnāls 146 pasaules valstis vērtējis pēc makroekonomiskajiem rādītājiem, kā arī tehnoloģiju attīstības, korupcijas līmeņa, iedzīvotāju personīgās brīvības, īpašumtiesības, investoru aizsardzības pasākumiem, biržu darbības un citiem kritērijiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu