«Forbes»: Krievijas bagātnieki šogad zaudējuši 73,4 miljardus dolāru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV žurnāla «Forbes» krievu versijas apkopotā informācija liecina, ka 20 Krievijas bagātākie cilvēki šogad kopumā zaudējuši 73,4 miljardus dolāru (59,7 miljardus eiro).

«Forbes» apkopotā informācija attiecas uz laiku periodu no 12.februāra līdz 16.decembrim.

Žurnāls vēsta, ka vislielākos zaudējumus šogad cietis konglomerāta «AFK Sistema» lielākais īpašnieks Vladimirs Jevtušenkovs, kurš trīs mēnešus pavadīja mājas arestā saistībā ar izmeklēšanu par naftas uzņēmuma «Bashneft» akciju piesavināšanos un legalizēšanu.

Jevtušenkova bagātība šogad samazinājusies par 8,1 miljardu dolāru - līdz 900 miljoniem dolāru, tādējādi pazaudējot miljardiera statusu, lai arī viņš saglabājis 20.vietu Krievijas turīgāko cilvēku sarakstā.

Otrajā vietā vislielākos zaudējumus piedzīvojošo Krievijas bagātnieku sarakstā ieņem tērauda uzņēmuma NLMK vadītājs Vladimirs Ļisins, kura turība sarukusi par 7,5 miljardiem dolāru - līdz 8,7 miljardiem dolāru. Turklāt viņš bagātāko cilvēku sarakstā nokritis no ceturtās uz devīto vietu, vēsta «Forbes».

Savukārt enerģētikas uzņēmuma "Novatek vadītājs Leonīds Mihelsons zaudējis 6,5 miljardus dolāru un ar 9,1 miljarda dolāru turību bagātāko cilvēku sarakstā nokritis no piektās uz septīto vietu.

Tikmēr trešais lielākais savas bagātības zaudētājs šogad ir uzņēmējs Genādijs Timčenko, kurš zaudējis 6,2 miljardus dolāru, lai arī saglabājis sestā turīgākā cilvēka statusu.

«Forbes» vēsta, ka investors Ališers Usmanovs šogad saglabājis Krievijas bagātākā cilvēka statusu, viņa turībai veidojot 13,9 miljardus dolāru, kas samazinājusies par 4,7 miljardiem dolāru.

Žurnāls arī norāda, ka bijušais kālija mēslojuma uzņēmuma «Uralkalij» īpašnieks Dmitrijs Ribolojļevs ir vienīgais no Krievijas 20 bagātākajiem cilvēkiem, kuram šogad izdevies saglabāt savu turības apjomu. Viņš ar 8,8 miljardu dolāru bagātību spējis pakāpties no 17.vietas uz astoto vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu