Aptauja: vienas Ziemassvētku dāvanas iegādei atvēl 15 līdz 25 eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vienas Ziemassvētku dāvanas iegādei iedzīvotāji atvēl vidēji 15 līdz 25 eiro, liecina Rīgas tirdzniecības centra «Galerija Centrs» veiktā veikalu aptauja.

Tirgotāji norādījuši, ka svētku gaidīšanas rosība tirdzniecības centrā bijusi jūtama jau kopš novembra, kad klienti iegādājušies mazākas dāvanas un noskatījuši lielākus pirkumus svētkiem.

«Iedzīvotāji savā izvēlē ir rūpīgi, tie izvērtē cenas un lielos pirkumus veic tuvāk svētkiem, kad tirdzniecības vietās ir gaidāmas svētku atlaides. Būtiskākie priekšnoteikumi, izvēloties dāvanas tuvākajiem, ir cena, kvalitāte un praktiskums. Tuvākajiem cilvēkiem jeb otrajām pusītēm iedzīvotāji ir gatavi tērēt pat 100 un 200 eiro lielas naudas summas, dāvanai izvēloties ekskluzīvas un ilgi kalpojošas preces,» liecina aptaujas rezultāti.

Aptauja arī atklāj, ka pirkumu skaits svētku laikā attiecībā pret iepriekšējā gada Ziemassvētku laiku ir būtiski mazinājies, korekcijas ieviesis tūristu skaita samazinājums. Iepriekšējos gados būtiskus ieņēmumus tirgotājiem nodrošinājuši tūristi no Krievijas un Skandināvijas valstīm, kuri uz veikaliem devušies mērķtiecīgi, lai iegādātos dāvanas tuvākajiem.

Tirdzniecības centra «Galerija Centrs» veiktajā aptaujā piedalījās apģērbu un apavu veikali «Monton», «Ivo Nikkolo», «Oasis», «The Shoes Store», rotaslietu un aksesuāru veikals «Accesorize», veikals bērniem «XS Rotaļlietas», skaistumkopšanas produktu veikals «The Body Shop» un suvenīru tirgotājs «Love Latvia».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu