Ne pārāk laba ziņa autobraucējiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēdējā laikā degvielas uzpildes staciju apmeklējums daudziem autovadītājiem ir ļoti patīkams, jo cenas benzīntankos ir salīdzinoši ļoti zemas. Vai tā būs arī turpmāk?

Enerģētikas eksperts, «Providus» vadošais pētnieks Reinis Āboltiņš šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka saistībā ar naftas cenu turpmākajām izmaiņām ir dažādas prognozes.

Viena no prognozēm ir tāda, kas autobraucējus un pasažierus nemaz tik ļoti neiepriecinās: dažādos avotos tiek prognozēts, ka naftas cenu stabilizācija jeb atgriešanās un nofiksēšanās pie nedaudz augstāka līmeņa varētu notikt jau nākamā gada otrajā pusē - trešajā un ceturtajā kvartālā.

Tas saistīts ar OPEC lēmumiem par naftas ieguvi esošajā apjomā.

Tiek prognozēts, ka naftas cenu krituma inerce pastāvēs vēl aptuveni pusgadu.

Iespējams, ka tas varētu notikt vēl deviņus mēnešus.

Pēc tam notiks atgriešanās pie nedaudz augstākām degvielas cenām.

«Mēs varētu sagaidīt vēl mazliet zemākas [naftas] cenas. Prognozes liecina, ka tās varētu nokrist līdz kādiem 50 ASV dolāriem par barelu Brent jēlnaftas,» Āboltiņš sacīja, taču piebilda, ka pastāv slieksnis, zem kura ražot naftu sāk kļūt ekonomiski neizdevīgi. Vidēji tie ir aptuveni 61 dolārs par barelu.

Šobrīd vairākiem lielajiem pasaules ražotājiem jau ir kļuvis neizdevīgi ražot naftu un viņi vienkārši dzīvo uz ārējām valūtas rezervēm.

TVNET jau ziņoja, ka pēdējā laikā vairākkārt samazinātas naftas un līdz ar to degvielas cenas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu