«Pasažieru vilciena» zaudējumu kompensēšanai par 2014.gadu prasa 4,9 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Satiksmes ministrija rosina valdību no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 4,9 miljonus eiro, lai pārvadātājam AS «Pasažieru vilciens» (PV) kompensētu zaudējumus par sabiedriskā dzelzceļa transporta pakalpojumu sniegšanu starppilsētu maršrutos 2014.gadā.

Kā ziņots, 9.decembrī valdība jau piešķīra 3,7 miljonus eiro PV zaudējumu kompensēšanai par 2013.gadu un vienu miljonu eiro - par 2014.gadu.

Tomēr kopējie PV nekompensētie zaudējumi par pārvadājumiem 2013. un 2014.gadā saskaņā ar SM aplēsēm, ar kurām valdība jau tika iepazīstināta 9.decembra sēdē, ir 10,9 miljoni eiro.

Tādēļ tagad tiek lūgti vēl 4,9 miljoni eiro.

Kā skaidro ministrijā, dzelzceļa pārvadātājam būtisku izmaksu daļu - vismaz 50% no kopējām ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu saistītajām izmaksām - veido maksa par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu.

Prasītais finansējums tiks izmantots, lai nodrošinātu PV maksājumus «Latvijas Dzelzceļam» par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu un uzlabos PV finanšu rādītājus.

Kā ziņots, jauno vilcienu iegāde būs saistīta ar PV nākamā gada budžeta veidošanu un to, vai valsts samaksās par pasūtītajiem pasažieru pārvadājumiem, iepriekš teica PV vadītājs Andris Lubāns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu