«Laima» investēs 3 miljonus eiro iekārtās; ražos jaunumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijā lielākais saldumu ražotājs «Laima» par vairāk nekā trim miljoniem eiro plāno iegādāties jaunas konfekšu ražošanas iekārtas, pastāstīja pārtikas ražotāju grupas «NP Foods» valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

«Mēs esam iesnieguši un dabūjuši valsts atbalstu [Eiropas Reģionālās attīstības fonda programmas] «Augstas pievienotās vērtības investīcijas» projektam. Tur faktiski ir daudz dažādu iekārtu un tehnoloģiju, kuras uzliekot mēs beidzot varēsim sākt ražot principiāli jaunus produkcijas veidus, par konfektēm runājot. Mēs varbūt beidzot ienāksim 21.gadsimtā. Tur būs vairāku slāņu konfektes, patērētājiem varēsim piedāvāt diezgan daudz visu ko patiešām jaunu,» klāstīja Gulbis.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka vienas ražošanas līnijas iepirkumā jau ir noteikts uzvarētājs - Dānijas kompānija «Aasted ApS», kas «Laimai» par 1,08 miljoniem eiro piegādās šokolādes konfekšu ražošanas līniju.

Ražošanas līniju plānots uzstādīt līdz 2015.gada 15.oktobrim.

«Laima» ietilpst «NP Foods» grupā, kas pieder Norvēģu pārtikas koncernam «Orkla». «Laima» pērn strādāja ar 10,842 miljonu eiro apgrozījumu un 5,75 miljonu eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu