Apģērbu tirgotāji Krievijā aptur piegādes

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vairāki lielie apģērbu tirgotāji apturējuši piegādes Krievijā, šādu lēmumu skaidrojot ar rubļa vērtības kritumu, vesta laikraksts «Vedomosti».

Saskaņā ar laikraksta rīcībā esošo informāciju piegādes Krievijas tirgum apturējis Spānijas apģērbu uzņēmums «Inditex».

Tāpat piegādes Krievijas veikaliem pārtraucis arī uzņēmums «BNS Group», kas Krievijā pārvalda «Calvin Klein», «Armani Jeans», «Michael Kors» un «TopShop» tirdzniecības tīklus.

«BNS Group» pārstāvji norādīja, ka piegādes veikaliem Krievijā netiks veiktas līdz gada beigām un arī nākamā gada pirmajā nedēļā.

Izņēmums gan esot «TopShop» veikali. Piegādes šim tīklam tiks turpinātas, tikai mazākā apmērā.

Apģērbu veikalu tīkla «Sela» pārstāvji informē, ka šobrīd notiekot cenu pārskatīšana.

Tikmēr apavu tirdzniecības tīkls «Zenden» apgalvo, ka daļa mazumtirgotāju atsakās no jau iepriekš pasūtītajām precēm.

«Zenden» pārstāvji skaidro, ka jau novembrī rubļa vērtības samazināšanas dēļ tīkla veikalos cenas zemākajā segmentā tika palielinātas par 23%. Šis cenu pieaugums izraisīja pārdošanas apjoma samazināšanos, tāpēc nācās atgriezties pie iepriekšējām cenām.

«Vedomosti» vēsta, ka atsevišķi tirgotāji cenšas vienoties par telpu īres maksu samazināšanu vai atcelšanu uz laiku, tādējādi cenšoties mazināt rubļa vērtības samazināšanās ietekmi.

Tāpat tirgotāji brīdina, ka apģērbu un apavu pircējiem turpmāk var nākties saskarties ar preču un pieejamo izmēru skaita samazināšanos.

«Tādas izvēles un variantu kā iepriekš 2015.gadā nebūs,» norāda «BNS Group» ģenerāldirektors Deniss Bogatirjovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu