Lietuvieši un poļi rubļa kursa krituma dēļ iepērkas Kaļiņingradas apgabalā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas rubļa kursa krišanās dēļ Kaļiņingradas apgabalā aizvien biežāk ierodas Lietuvas un Polijas iedzīvotāji, lai iegādātos pārtikas preces un medikamentus. Tiek pirktas arī rūpniecības preces, piemēram, augstas kvalitātes kastroļi un pannas.

«Lietuviešu valoda šobrīd pilsētas veikalos ir dzirdama gandrīz pastāvīgi. Augstais lita kurss attiecībā pret rubli ļauj lietuviešiem justies veikalos daudz komfortablāk nekā pirms pāris nedēļām,» sacīja pie Lietuvas robežas esošās Sovetskas pilsētas tirdzniecības kompleksa pārstāvis.

Viesi aktīvi pērk dažus pārtikas produktu veidus, tostarp griķus un makaronus. Sevišķs pieprasījums ir pēc dažiem medikamentiem, kurus viņi pērk uzreiz par sešiem vai septiņiem tūkstošiem rubļu (79,5 līdz 93 eiro).

«Citiem vārdiem, taupīgie un praktiskie lietuvieši pērk Sovetskā visu, kas pie viņiem pašlaik ir dārgāks. Tomēr ažiotāžu Krievijas veikalos viņi nerada,» stāstīja tirdzniecības kompleksa pārstāvis.

Līdzīga aina sāk veidoties Kaļiņingradas apgabala pilsētās pie Polijas robežas. Jau agrāk tur bija

lielas rindas ar Polijas mašīnām, kuru šoferi Krievijā uzpildīja degvielu,

un rubļa kursa krituma apstākļos šādu mašīnu skaits ir pieaudzis.

Polijā paslaik vidējā cena 95.markas benzīnam ir 4,79 zloti (1,13 eiro), bet dīzeļdegvielai - 4,76 zloti (1,12 eiro) par litru, bet Krievijā litru benzīna var nopirkt par 1,5 līdz diviem zlotiem (0,35 līdz 0,47 eiro) un valūtas kurss ir apmēram 20 rubļu par vienu zlotu.

Benzīna pircēji no Polijas tagad iebrauc Mamonovas un Bagrationovskas veikalos arī pēc pārtikas un rūpniecības precēm, kuras Polijā ir dārgākas, pastāstīja Mamonovas tirdzniecības centra darbinieks.

Milzīgs pircēju pieplūdums pāri robežai tomēr nav novērots.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu