NVA Ventspilī pārplāno darbu, lai atlaistie no zivju rūpnīcas varētu reģistrēties

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Ventspils filiāle pārplānojusi darbu, lai visi Ventspils zivju konservu kombināta atlaistie darbinieki var piereģistrēties un saņemt bezdarbnieka pabalstu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» piektdien sacīja NVA Ventspils filiāles vadītāja Benita Saļņikova.

Viņa atzina, ka bezdarba līmenis Ventspilī palielināsies. pašlaik NVA reģistrētas tikai 55 brīvas darbavietas. NVA apzina situāciju arī citur Kurzemē.

Saļņikova uzsvēra, ka NVA strādās pastiprinātā režīmā, sadarbojoties ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru.

Jau vēstīts, ka zivju pārstrādes uzņēmums «Ventspils zivju konservu kombināts» Krievijas rubļa vērtības krituma dēļ īslaicīgi plāno atlaist visus ražošanas ceha darbiniekus. Uzņēmums līdz piektdienai plāno strādāt ar pilnu jaudu un nodarbināt visus darbiniekus, kuru skaits pašlaik ir aptuveni 450, bet pēc tam ražošanas cehā strādājošos uz laiku atlaist.

«Ventspils zivju konservu kombināts» pagājušajā gadā strādāja ar 13,28 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23% vairāk nekā 2012.gadā, un uzņēmuma peļņa saruka četras reizes - līdz 437 tūkstošiem eiro.

«Ventspils zivju konservu kombināts» ir dibināts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,54 miljoni eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir «AB Holding» (45,74%). Uzņēmums ir akciju sabiedrība, tādēļ tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu