Olands: ES pagaidām neievieš jaunas sankcijas pret Krieviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienības (ES) samitā Briselē ir nolemts pagaidām atturēties no jaunu sankciju ieviešanas pret Krieviju, samita noslēgumā žurnālistiem paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

«Lēmums par sankciju pastiprināšanu netika pieņemts, jo pašlaik turpinās [mierīga noregulējuma Ukrainā] process,» sacīja Olands.

Viņš gan atzīmēja, ka iespējama «sankciju mīkstināšana būs atkarīga no progresa» situācijas noregulēšanā.

Olands arī paziņoja, ka vēl nav nobrieduši nosacījumi, lai Francija nodotu Krievijai helikopteru bāzes kuģus «Mistral».

«Kā es jau vairākkārt esmu paziņojis, no Francijas viedokļa pašlaik nav panākts pietiekams progress, lai [»Mistral«] piegāde tiktu īstenota,» sacīja Olands.

Apmēram 400 Krievijas militārie jūrnieki, kuri izgāja apmācības uz Francijā pēc Krievijas pasūtījuma uzbūvētā «Mistral» tipa helikopteru bāzes kuģa, ceturtdien devās atpakaļ uz Krieviju ar mācību kuģi «Smoļnij».

Olands septembri paziņoja, ka galīgais lēmums par «Mistral» piegādi Krievijai tiks pieņemts atkarībā no situācijas attīstības Ukrainā. Francija novembrī saistībā ar situāciju Ukrainas austrumos uz nenoteiktu laiku atlika « Mistral» tipa desantkuģa piegādi Krievijai.

Krievijas aizsardzības resora uzņēmums «Rosoboroneksport» un Francijas kuģubūves firma DCNS 2011.gada junijā parakstīja 1,2 miljardu eiro vērtu līgumu par divu «Mistral» tipa helikopteru bāzes kuģu uzbūvēšanu Francijā un to piegādi Krievijai.

Šis līgums paredzēja, ka pirmais kuģis ar nosaukumu «Vladivostok» tiktu piegādāts šī gada oktobrī vai novembrī, bet otrais ar nosaukumu «Sevastopoļ» - 2015.gadā. Šis līgums glābj no atlaišanas tūkstošiem Sennazēras kuģubūvētavas strādnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu