Kariņš: ES tiks izveidots patiesā labuma guvēju reģistrs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Trīspusējās sarunas laikā starp Eiropas Parlamentu (EP), Padomi un Eiropas Komisiju (EK) panākts teksta gala variants, kas paredz, ka Eiropas Savienībā (ES) tiks izveidots patiesā labuma guvēju reģistrs, pastāstīja EP deputāts Krišjānis Kariņš (V), kurš bija likumprojekta virzītājs.

Kariņš skaidroja, ka šis bija piektais sarunu raunds, kas ilga septiņas stundas, un tā laikā tika panākta vienošanās par teksta gala variantu, kas paredz, ka ES tiks izveidots patiesā labuma guvēju reģistrs, kas, iespējams, tiks veidots kopā ar uzņēmumu reģistru, kurā šobrīd ir jau iekļauts īpašnieku reģistrs, tomēr īpašnieks ne vienmēr ir patiesā labuma guvējs.

«Paredzēts, ka reģistrs uzrādīs patiesā labuma guvējus aiz katra Eiropas uzņēmuma,» sacīja Kariņš, piebilstot, ka balsojums par likumprojektu varētu notikt jau nākamā gada janvārī.

«Kā sarunu vedējs no EP puses es to panācu kopā ar Itālijas prezidentūras un EK pārstāvjiem. Tagad ir nepieciešams balsojums, lai direktīva stātos spēkā,» sacīja Kariņš, prognozējot, ka paies aptuveni divi gadi, kamēr direktīvas prasības tiks «pārnestas» uz ES dalībvalstīm.

Darbs pie direktīvas izstrādes tika sākts iepriekšējā EP sasaukuma laikā, un par tā virzītāju kolēģi no Ekonomikas un monetāro lietu komitejas nominēja Kariņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu