Bijusī veselības ministre Circene ievēlēta «Olainfarm» padomē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Farmācijas kompānijas AS «Olainfarm» akcionāru ārkārtas sapulcē šodien uzņēmuma padomē ievēlēta bijusī veselības ministre Ingrīda Circene (V), informē uzņēmumā.

Circene līdz šim konsultēja farmācijas kompāniju «Olainfarm» starptautiskās sadarbības jautājumos.

Padomē turpinās darboties pašreizējā padomes priekšsēdētāja Valentīna Andrējeva, kā arī padomes locekļi Aleksandrs Raicis, Volodimirs Krivozubovs, Gunta Veismane un Circene.

Piecu padomes locekļu kopējais mēneša atalgojums tika noteikts 10 500 eiro apmērā.

Sapulcē vienbalsīgi pieņemts lēmums arī par statūtu grozījumiem un akciju nominālvērtības denomināciju no latiem uz eiro, nosakot, ka sabiedrības pamatkapitāls sastāv no 14 085 078 akcijām, ar vienas akcijas nominālvērtību 1,4 eiro, veidojot pamatkapitālu 19 719 109 eiro apmērā.

Par «Olainfarm» akciju denominācijas datumu noteikts ir 2015.gada 23.janvāris.

«Olainfarm» akciju denominācijas no latiem uz eiro rezultātā radušos starpību 322 151 eiro apmērā nolemts ieskaitīt «Olainfarm» rezervēs.

Kā ziņots, Circene darbu uzņēmumā konsultantes statusā sāka šā gada 7.novembrī, noslēdzot ar «Olainfarm» uzņēmuma līgumu. «Circenes kundze konsultē uzņēmumu starptautiskās sadarbības jautājumos. Mēs novērtējam pieredzējušus augsta līmeņa profesionāļus ar plašu kontaktu loku daudzās pasaules valstīs,» iepriekš norādīja «Olainfarm» pārstāve Sigita Lapsiņa.

Ilgstoši slimojusī un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām pieredzējusī Circene 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu, un valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V) demisiju pieņēma.

«Olainfarm» 2014.gada 11 mēnešos provizoriskais konsolidētais realizācijas apjoms ir sasniedzis 84,77 miljonus eiro - tas ir pieaugums par 17%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2013.gadā, liecina uzņēmuma paziņojums biržai «Nasdaq Riga».

«Olainfarm» lielākie noieta tirgi 2014.gada 11 mēnešos ir Krievija, Latvija, Ukraina un Baltkrievija.

Pērn koncerna peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 12,6 miljoni eiro, kas ir par 8% mazāk nekā 2012.gadā, kad «Olainfarm» peļņa sasniedza 13,9 miljonus eiro. Apgrozījums pērn bijis 78 miljoni eiro, kas ir par 4% lielāks nekā 2012.gadā, kad «Olainfarm» apgrozījums bija 75,3 miljoni eiro. Lielākais uzņēmuma īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu