Degvielas tirgotāji atkal pazemina degvielas cenu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Degvielas tirgotājs «Virši-A» šodien ir pazeminājis degvielas cenu par četriem centiem, savukārt «Neste» īpašā akcijā visās «Neste Oil» degvielas uzpildes stacijās cenu ir samazinājusi par pieciem centiem, informēja uzņēmumā.

Patlaban «Virši -A» 95.markas benzīns un dīzeļdegviela maksā 1,077 eiro, informēja uzņēmumā. «Neste» savukārt 95.markas benzīns maksā 1,057 eiro un tikpat arī dīzeļdegviela.

Kā skaidroja uzņēmumā «Statoil», saskaņā ar uzņēmuma mārketinga aktivitātēm šodien «Statoil» tīklā benzīna un dīzeļdegvielas cena ir samazināta par pieciem centiem. Papildus līdz 4.janvārim «Extra» lojalitātes programmas dalībniekiem tiek piedāvāta 3,5 centu atlaide par katru iegādāto degvielas litru. Vidējā cena patlaban tīklā ir 1,084 eiro litrā, bet zemākā cena ir 1,027 eiro litrā.

Pagājušajā nedēļā degvielas tirgotāji divas reizes samazināja degvielas cenu - benzīnam par pieciem eiro centiem litrā.

Kā ziņots, naftas cenas pasaules tirgū 16.decembrī turpināja kritumu, Londonas «Brent» jēlnaftas cenai nokrītoties zem 59 ASV dolāru par barelu robežas saistībā ar jaunākajiem Ķīnas rūpnieciskās aktivitātes datiem un nemierīgo situāciju Krievijā.

«Brent» jēlnaftas cena janvāra piegādēm otrdien dienas vidus tirdzniecības sesijā samazinājās līdz 58,5 ASV dolāriem (47,07 eiro) par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš 2009.gada maija.

Savukārt ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena nokritusies līdz 53,8 ASV dolāriem (43,29 eiro) par barelu.

Naftas cenas kopš jūnija samazinājušās par aptuveni 50%, ņemot vērā pārmērīgās enerģijas piegādes, ASV dolāra vērtības pieaugumu un vāju pieprasījumu gausās globālās ekonomikas izaugsmes laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu