Pekinai tiks būvēta trešā lidosta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas galvaspilsētai Pekinai tiks uzbūvēta trešā lidosta, lai mazinātu galvenās lidostas noslodzi un reisu hronisku kavēšanos, trešdien ziņoja laikraksts «China Daily» un citi valsts mediji.

Jaunā lidosta tiks uzbūvēta piecu gadu laikā un atradīsies 46 kilometrus uz dienvidiem no pilsētas centra.

Pēc šīs lidostas būvniecības pabeigšanas tā apkalpos 72 miljonus pasažieru gadā, atslogojot Galvaspilsētas Pekinas Starptautisko lidostu pilsētas ziemeļaustrumos, kas ir otrā noslogotākā lidosta pasaulē un pērn apkalpoja vairāk nekā 83 miljonus pasažieru.

Pekinas otrā lidosta ir Naņjuaņas lidosta, kas ierīkota bijušajā armijas lidlaukā, un ir ar ierobežotu darbības apjomu.

Nacionālās attīstības un reformu komisija, kas īsteno valsts ekonomikas plānošanu, ir noteikusi Pekinas trešās lidostas būvniecības budžetu vairāk nekā 10 miljardu eiro apmērā.

Lidostas projektu izstrādājusi firma «Netherlands Airport Consultants B.V.». Lidostai būs 700 tūkstošus kvadrātmetru plašs galvenais terminālis, un tā varēs apkalpot divus miljonus tonnu kravu gadā.

Lidostu ar Pekinu savienos 66 kilometrus gara dzelzceļa līnija.

Ķīnas strauji augošais gaisa satiksmes tirgus ir otrs lielākais pasaulē, bet ļoti noslogotā gaisa satiksme un armijas stingrā kontrole pār gaisa telpu ir padarījušas Ķīnu par pasaules rekordisti avioreisu kavēšanās ziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu