«Apple» aptur savas produkcijas pārdošanu Krievijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KIMIHIRO HOSHINO / AFP

ASV datortehnoloģiju kompānija «Apple» ir apturējusi savu viedtālruņu «iPhone», planšetdatoru «iPad» un citas produkcijas pārdošanu interneta veikalos Krievijā, jo rubļa kursa krišanās pret ASV dolāru dēļ importēto preču pārdevējiem Krievijā ir grūti fiksēt to vietējās cenas.

«Apple» izteica pieņēmumu, ka pārdošana ir apturēta tikai uz laiku un ir saistīta tikai ar Krievijas valūtas krīzi. Krievijas rubļa kurss pret ASV dolāru ir krities par 20% šonedēļ un par apmēram trešdaļu mēneša laikā par spīti Maskavas centieniem aizstāvēt savu valūtu.

«Rubļa vērtības ekstrēmo svārstību dēļ mūsu interneta veikals Krievijā pašlaik ir nepieejams, kamēr mēs pārskatām cenas.

Mēs atvainojamies klientiem par neērtībām,» paziņoja kompānijas preses sekretāre.

Par spīti Krievijas Bankas otrdienas naktī publiskotajam lēmumam paaugstināt bāzes procentlikmi no 10,5% līdz 17%, rublis otrdien zaudēja apmēram 20% vērtības, tai nokrītoties līdz jaunam rekordzemam līmenim - 80 rubļiem par ASV dolāru un vairāk nekā 100 rubļiem par eiro.

Krievijas iedzīvotāji, bažījoties par vēl lielāku rubļa vērtības kritumu, daudz vairāk iegādājas sadzīves tehniku. Cenu pieaugums Krievijā skar praktiski visas preču grupas - plaukstdatorus, viedtālruņus, klēpjdatorus un citu tehniku, neatkarīgi no ražotāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu