Centrāltirgus rekonstrukcijā cer piesaistīt ES naudu un investēt līdz 4,5 miljoniem eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš / LETA

RPAS «Rīgas Centrāltirgus» (Centrāltirgus) rekonstrukcijas un renovācijas projektos varētu piesaistīt Eiropas Savienības (ES) naudu un investēt līdz pat 4,5 miljoniem eiro, šorīt Latvijas radio teica Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Līdz 1999.gadam Centrāltirgus teritorijā notika plaši starppaviljonu apbūves darbi un tika sabūvētas atsevišķas ēkas, kas, raugoties no putna lidojuma, nosedz vēsturisko, UNESCO mantojumā esošo teritoriju un atrodas uz vēsturiskajām gājēju maģistrālēm, stāstīja tirgus vadītājs. Tāpēc ir

nepieciešams izstrādāt vienotu Centrāltirgus ārējo vizuālo veidolu un pēc tam teritoriju sakārtot,

uzsvēra Abramovs.

Centrāltirgus vadītājs klāstīja, ka jau kopš 2011.gada Centrāltirgū notiek paviljonu rekonstrukcijas darbi par uzņēmuma līdzekļiem, taču ES finansējuma piesaiste jaunajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020.gadam ļautu visus darbus veikt ātrāk. Taču, ja ES nauda tomēr netiks piešķirta, Centrāltirgus rekonstrukciju turpinās paši par saviem līdzekļiem. Par to, vai nauda tiks piešķirta, būs skaidrs 2016.gadā, uzsvēra Abramovs.

Jau rakstīts, ka kopējais investīciju apmērs, kādu uzņēmums no sava budžeta šogad novirzīs apsaimniekošanā nodotā īpašuma rekonstrukcijai un renovācijai, nebūs mazāks par 650 000 eiro, kā tas apstiprināts uzņēmuma attīstības plānā.

Centrāltirgus peļņa pērn bija 156 501 eiro, kas ir par 3,6 reizēm mazāk nekā 2012.gadā, kad peļņa bija 564 407 eiro. Tikmēr uzņēmuma apgrozījums pērn audzis par 1% - no 6,94 miljoniem eiro 2012.gadā līdz septiņiem miljoniem eiro 2013.gadā.

Rīgas pašvaldības AS «Rīgas Centrāltirgus» dibināta 1930.gada 2.novembrī, kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada, pārvaldot arī Vidzemes tirgu un Āgenskalna tirgu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 060 036 eiro. Vidējais uzņēmumā nodarbināto darbinieku skaits 2013.gadā bija 202.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu