Koalīcija atliek diskusijas par «nolikto atslēgu principu»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaut arī valdošā koalīcija bija plānojusi diskutēt par iespējamām likuma izmaiņām saistībā ar tā dēvēto nolikto atslēgu principu, politiķi šodien šo jautājumu nevērtēja, tomēr tas joprojām esot darba kārtībā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem sacīja, ka par «nolikto atslēgu principu» šodien netika runāts, ņemot vērā plašas diskusijas par nākamā gada budžeta jautājumiem. Tomēr šis jautājums joprojām ir dienas kārtībā, akcentēja valdības vadītāja, solot, ka šis jautājums noteikti tiks risināts.

Kā ziņots, valdošā koalīcija pieļauj iespēju veikt likuma izmaiņas, lai hipotekāro kredītu ņēmējiem būtu iespēja izvēlēties, vai viņi tiešām vēlas izmantot tā dēvēto nolikto atslēgu principu. Finanšu ministrijai iepriekš tika lūgts sagatavot informāciju par iespēju mainīt Kredītiestāžu likumu vai kādu citu, lai kredītņēmējiem dotu iespēju izvēlēties izmantot «nolikto atslēgu principu» vai arī atteikties no tā.

Saeima 25.septembrī pieņēma grozījumus Maksātnespējas likumā, kas paredz ieviest «nolikto atslēgu principu», kas gan būs attiecināms tikai uz tiem gadījumiem, kad parādnieka maksātnespējas procesā tiek pārdots parādnieka mājoklis. Šos grozījumus asi kritizēja bankas, paziņojot, ka tie sadārdzinās kredītus un to dēļ komercbankas vairs nevēloties iesaistīties valsts iecerētajā atbalsta programmā mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem. Valsts prezidents Andris Bērziņš šo likumu izsludināja, tomēr neraksturīgi asi kritizēja pieņemtās izmaiņas un aicināja meklēt risinājumus, kas jāizdara līdz nākamā gada sākumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu