Atkritumu apsaimniekotājs: Iedzīvotājiem un uzņēmumiem jārēķinās ar izmaksu pieaugumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Saistībā ar sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifa paaugstināšanos no nākamā gada 1.janvāra «Getliņu» poligonā Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem un uzņēmumiem jārēķinās ar izmaksu pieaugumu par izvestajiem atkritumiem, norāda atkritumu apsaimniekotājas SIA «Vides pakalpojumu grupa» valdes loceklis Guntars Levics.

Tas skaidrojams ar to, ka atkritumu deponēšanas izmaksas ir būtiska atkritumu apsaimniekošanas maksas sastāvdaļa. Tāpēc

«Getliņu» deponēšanas tarifa pieaugums noteikti atsauksies gala patērētāju tarifā.

«Tāpat jāņem vērā, ka, salīdzinot ar iepriekšējo «Getliņu» tarifu, kas ir spēkā līdz šī gada beigām, ir pieaugusi dabas resursu nodokļa (DRN) likme, kas tiek maksāta kopā ar poligona izmaksām, tādēļ kopējais deponēšanas izmaksu pieaugums ir vēl lielāks,» skaidro Levics.

Taču Levics piebilda, ka klientiem cena palielināsies atkarībā no katram individuāli piemērotā tarifa un tā aprēķina struktūras.

«Vienu konkrētu pieauguma skaitli nosaukt nav iespējams, jo dažādos Pierīgas novados un arī Rīgas mikrorajonos atšķiras atkritumu morfoloģiskais sastāvs un svars, līdz ar to atšķirsies arī izmaiņas cenā,» atzīmē Levics.

Kā ziņots, sākot ar nākamā gada 1.janvāri, sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifs poligonā «Getliņi» būs 15,54 eiro par tonnu, kas ir par 13% lielāks nekā spēkā esošais tarifs bez DRN, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Šā gada maijā «Getliņi Eko» regulatorā iesniedza sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifa projektu, kas paredzēja tarifa pieaugumu par 37,44%.

Taču šodien SPRK padome apstiprināja jaunu SIA «Getliņi Eko» sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifu, kas būs par 13% lielāks nekā spēkā esošais.

Kā ziņots, atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums «Vides pakalpojumu grupa» pērn ievērojami samazinājis zaudējumus, liecina «Firmas.lv» informācija.

Uzņēmuma zaudējumi pērn samazināti par gandrīz sešām reizēm - no 121 309 eiro 2012.gadā līdz 21 375 eiro 2013.gadā. Tikmēr uzņēmuma apgrozījums pērn pieaudzis par 18% - no 7,03 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 8,3 miljoniem eiro 2013.gadā.

SIA «Vides pakalpojumu grupa» dibināta 1995.gadā. Līdz 2009.gadam tas darbojās ar savu sākotnējo nosaukumu «Nelsens». Uzņēmuma pamatkapitāls ir 742 739 eiro. 2014.gada februārī par «Vides pakalpojumu grupas» īpašnieku kļuva SIA «ZMK Investīcijas», kas pilnībā pieder SIA «Zaļā josta».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu