Krievijas pārbaudes Lietuvas automašīnām palielinājušas pieprasījumu pēc Latvijas pārvadātājiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pastiprinātās pārbaudes Lietuvas kravu pārvadātājiem uz Krievijas robežas ir palielinājušas pieprasījumu pēc Latvijas autopārvadātājiem, taču priecāties par to būtu nepamatoti, jo nav nekādu garantiju, ka šādas pat pastiprinātas pārbaudes netiks vērtas pret Latvijas uzņēmējiem, šorīt Latvijas Radio sacīja kravu pārvadātāju asociācijas «Latvijas auto» prezidents Valdis Trēziņš.

Trēziņš atgādināja, ka kravas automašīnu rindas uz Latvijas un Krievijas robežas veidojas Lietuvas automašīnu pastiprinātas kontroles dēļ, kas kavē visu rindu.

Uzņēmēju pārstāvis atzina, šajā situācijā ir vērojamas Latvijas uzņēmējiem pozitīvas tendences, jo palielinās pieprasījums pēc mūsu pakalpojumiem, kurus izvēlas lietuviešu vietā, tomēr,

«protams, nav nekādu garantiju», ka Krievija šādas pašas sankcijas nepiemēro citām valstīm,

tostarp Latvijai, īpaši sagaidot Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā un zinot Lietuvas bēdīgo pieredzi savas prezidentūras laikā. Tieši lietuvieši ir lielākie konkurenti Latvijas autopārvadātājiem.

Trēziņš informēja, ka Krievijas embargo negatīvi ietekmēja Latvijas autopārvadātājus, bet

«pirmo sankciju vilni» ir izdevies sekmīgi pārdzīvot.

Jau ziņots, ka 25.novembrī uz Latvijas-Krievijas valsts robežas muitas kontroles punktos Terehova-Burački un Grebņeva-Ubiļinka sāka veidoties rindas, jo Krievijas pusē tiek īstenoti pastiprināti kontroles pasākumi Lietuvas pārvadātājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu