Kažokzvēru audzētavas «Grobiņa» apgrozījums - 2,53 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kažokzvēru audzētava AS «Grobiņa» 2014.gada deviņos mēnešos strādājusi ar 2,53 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 3,54 miljonu apgrozījumu attiecīgajā laika posmā pērn, liecina neauditētais finanšu pārskats, kas iesniegts «NASDAQ OMX Riga».

Uzņēmums šogad deviņos mēnešos strādājis ar 961 564 eiro zaudējumiem

salīdzinājumā ar 1,14 miljonu eiro peļņu analogā laika posmā pērn.

Attiecīgi uzņēmuma zaudējumi uz vienu akciju šogad bijuši 1,923 eiro salīdzinājumā ar 2,288 eiro peļņu pirms gada.

Kā norādīts vadības ziņojumā,

šogad tika realizēta 53 821 ūdeļāda par vidējo cenu 64,91 eiro par vienu ādu.

Lai gan «Grobiņas» ūdeļādu vidējā realizācijas cena Somijas izsoļu namā pārsniedza vidējo izsoles realizācijas cenu, uzņēmuma produkcija tika realizēta zem pašizmaksas.

Vienlaikus ziņojumā norādīts, ka cenu kritums ļāvis uzņēmumam samazināt barības izejvielu izmaksas, kas pozitīvi ietekmēs saražoto kažokādu pašizmaksu šajā audzēšanas sezonā. Turklāt ādu pašizmaksu plānots samazināt, jo darbu sākusi jaunā automatizētā kažokzvēru audzētava Vērgales pagastā, Pāvilostas novada «Ceļmalniekos».

Kā ziņots, «Grobiņas» apgrozījums pagājušajā gadā bija 3,722 miljoni eiro, kas ir par 19% vairāk nekā 3,124 miljoni eiro iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa pērn bija 783 420 eiro salīdzinājumā ar 660 491 eiro 2012.gadā, uzrādot kāpumu par 18%.

Neto peļņa uz vienu akciju bija 1,567 eiro salīdzinājumā ar 1,321 eiro iepriekšējā gadā.

Pērn realizētas 58 112 ūdeļādas par vidējo cenu 64,05 eiro par vienu kažokādu, kā arī sešas lapsādas par vidējo cenu 22,05 eiro par vienu kažokādu.

«Grobiņa» ir viena no lielākajām kažokzvēru fermām Latvijā. Tās akcijas pieder vairākiem desmitiem akcionāru. Uzņēmumā audzē dažādu toņu ūdeles, sudrablapsas un polārlapsas. Pēdējos gados, ieviešot jaunu pirmapstrādes tehnoloģiju, «Grobiņa» panākusi kažokādu konkurētspēju Eiropas izsoļu namos un palielinātu interesi Krievijas tirgū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu