Jauniešiem būtiskāks ir stabils darbs, nekā interesants ar patīkamiem kolēģiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēdējo piecu gadu laikā būtiski mainījušās jauniešu prioritātes attiecībā par darbu - izteikti pieaudzis darba stabilitātes nozīmīgums, savukārt samazinājies karjeras iespēju, interesanta darba un patīkamu kolēģu nozīmīgums, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopojums par 2013.gadu «Jaunieši Latvijā».

Saskaņā ar Darbaspēka izlases veida apsekojuma rezultātiem 2013.gadā Latvijā bija 92,7 tūkstoši ekonomiski aktīvo jauniešu 15–24 gadu vecumā, tajā skaitā nodarbināti 71,2 tūkstoši un darba meklētāji 21,5 tūkstoši, bet ekonomiski neaktīvi bija 142,8 tūkstoši jauniešu.

Visvairāk jauniešu bija nodarbināti tirdzniecības profesijās – 10 416 jeb 12,9%, kas bija vairāk nekā no visiem šajā profesiju grupā nodarbinātajiem valsts iedzīvotājiem (7,3%).

Tikai pavisam neliela daļa jeb 10% jauniešu uzskata, ka Latvijā ir iespējas atrast labu darbu, liecina darbaspēka izlases veida apsekojuma rezultāti.

Tomēr salīdzinājumā ar visiem iedzīvotājiem 16–24 gadus veci jaunieši ir vairāk apmierināti ar dzīvi kopumā - vidējais vērtējums – 7,3 balles, bet visu iedzīvotāju vidējais vērtējums ir 6,5 balles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu