«Mālpils piensaimnieks» Krievijas embargo dēļ cenas samazina par 20-30%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Piena pārstrādes uzņēmuma «Mālpils piensaimnieks» produkcijas cenas šoruden Krievijas embargo dēļ ir samazinājušās par 20-30%, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Imants Stepāns.

Viņš atzina, ka Krievijas noteiktais pārtikas produktu embargo būtiski negatīvi ietekmējis uzņēmuma darbību, tostarp kompānijai nācies samazināt produkcijas cenas. «Atkarībā no produktu veida [cenas šoruden ir samazinājušās] par 20-30%,» sacīja Stepāns, piebilstot, ka politiskās situācijas dēļ uzņēmums nākamgad nav iecerējis realizēt arī investīciju projektus.

Tāpat viņš norādīja, ka Latvijā piena iepirkumu cenas turpina kristies un pagaidām nav pamata domāt, ka cenas šogad varētu kāpt. «Pagaidām ir tendence, ka piena cenas var tikai kristies,» teica Stepāns.

Viņš arī minēja, ka uzņēmums īpaši necer uz atbalstu ne no valdības, ne arī Eiropas Komisijas (EK). «Nezinu, vai pienotavām būs kāds atbalsts. Visticamāk, ka nebūs,» sacīja Stepāns.

Vienlaikus viņš piebilda, ka piensaimnieki sagaida atbalstu, taču ir maz cerību, ka to saņems, jo līdz šim atbalstu ir saņēmuši tikai zemnieki.

2013.gadā «Mālpils piensaimnieks» strādāja ar 1,008 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,9% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma zaudējumi pērn samazinājās par 8,4% - līdz 101,8 tūkstošiem eiro, liecina informācija datu bāzē «Lursoft».

«Mālpils piensaimnieks» dibināts 1993.gadā. Uzņēmumā galvenie ražošanas produkcijas veidi ir siers, krējums un sviests. «Mālpils piensaimnieks « pamatkapitāls ir 218 tūkstoši latu (310,2 tūkstoši eiro) un uzņēmums pieder vairākām privātpersonām, tostarp lielākais kompānijas īpašnieks ir Imants Stepāns (59,54%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu