Būs jāsniedz izsmeļošas ziņas arī par nefasētajiem produktiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai sniegtu patērētājiem iespējami pilnvērtīgāku informāciju par produktiem, turpmāk arī par nefasēto pārtiku tirgotājam būs jāsniedz attiecīgas norādes, paredz valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais noteikumu projekts «Prasības informācijas sniegšanai par nefasētu pārtiku».

Noteikumi skars tirgotājus, kuri patērētājam vai sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā pārdod pārtiku bez iepakojuma vai ko tirdzniecības vietā iepako pēc patērētāja lūguma, vai ko piegādā tiešajai pārdošanai.

Noteikumu projektā noteiktās prasības neattieksies uz pārtiku, ko tirdzniecības vietā patērētājs pats ievieto jebkura veida iepakojumā vai iesaiņojumā.

Noteikumu projekts paredz un nosaka, kādā veidā - rakstiski vai mutiski - nefasētajam pārtikas produktam norādāms nosaukums, minimālais derīguma termiņš, neto daudzums, informācija par vielām vai produktiem, kas izraisa alerģiju vai nepanesību, faktiskais alkohola saturs tilpumprocentos, enerģētiskā vērtība un tauku, piesātināto taukskābju, ogļhidrātu, cukuru, olbaltumvielu, sāls un citu produkta sastāvdaļu daudzums.

Projekts nosaka, ka informācija mutiski par produkta sastāvu, par vielām vai produktiem, kas izraisa alerģiju vai nepanesību, ir sniedzama nekavējoties un bez papildu samaksas.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu