Gauss: «airBaltic» pietiktu naudas atmaksāt parādu lidostai, ja tiesa liktu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ja tiesa lems, ka Latvijas nacionālajai aviokompānijai «airBaltic» ir jāatmaksā parāds starptautiskajai lidostai «Rīga», tad «airBaltic» to darīs un līdzekļi šim mērķim ir rezervēti, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica aviokompānijas izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš gan nevarēja pateikt, cik kopumā «airBaltic» ir parādā lidostai, taču norādīja, ka kompānija maksā visus rēķinus un šo gadu noslēgs ar peļņu. «Tur mums ir strīds, kas pašlaik ir tiesā. Protams, mēs esam gatavi samaksāt parādu, ja tiesa tā lems un tam mums ir nepieciešamie līdzekļi,» teica Gauss.

Viņš skaidroja, ka strīds saistīts ar maksājumiem par lidostas pakalpojumiem - «airBaltic» ir jāmaksā vairāk nekā Īrijas zemo cenu lidsabiedrībai «Ryanair». «Mēs gribam tādu pašu attieksmi nekā kā «Ryanair«,» teica «airBaltic» izpilddirektors.

Lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane iepriekš apliecināja, ka

starp pusēm norit tiesvedība. «Lieta tiek skatīta slēgtā sēdē.

Kamēr norit tiesas process, plašāku informāciju par prasības saturu nesniedzam. Pušu sadarbības noteikumiem ir noteikts komercnoslēpuma statuss,» sacīja Rinmane.

Arī «airBaltic» korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags aģentūrai BNS iepriekš nesniedza atbildi, vai aviokompānija norēķinās ar lidostu par pakalpojumiem, taču apliecināja, ka uzņēmuma peļņas rādītāji ietver un atspoguļo visus darījumus ar trešajām pusēm, ieskaitot darījumus ar Rīgas lidostu.

Portāls «pietiek.com» vēstīja, ka kopš 2011.gada vasaras beigām

« airBaltic» ignorē tai piesūtītos lidostas «Rīga» rēķinus

un šogad februārī aviokompānijas parāds lidostai bija 23,663 miljoni eiro.

Starptautiskā lidostā "Rīgā ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, savukārt "airBaltic" valstij pieder 99,8% kapitāldaļu. Abu kompāniju kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu