Kooperatīvs: novembrī dārzeņu cenas vidēji kritušās par 30%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šā gada novembrī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pirms gada dārzeņu cenas Latvijā vidēji ir kritušās par 30%, pastāstīja Latvijas lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) un biedrības "Zemnieku saeima" biedre, kā arī lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Mūsmāju dārzeņi' vadītāja Edīte Strazdiņa.

«Vidēji dārzeņu cenas [šā gada novembrī salīdzinājumā ar pagājušā gada novembri] ir kritušās par kādiem 30%,» sacīja Strazdiņa.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka dažādās dārzeņu kultūrās cenu kritums var būt atšķirīgs - sīpoliem cenas ir kritušās par apmēram 50%, burkāniem - par apmēram 45%, tāpat cenas vērā ņemami samazinājušās kāpostiem, bet pārējiem dārzeņiem vidēji par 20-25%.

Savukārt saistībā ar sezonalitāti atsevišķiem dārzeņiem un zaļumiem cenas ir nedaudz kāpušas. «Mazliet varētu būt pakāpušās tomātu, gurķu cenas, kuri šobrīd Latvijā ir gandrīz beigušies. Nedaudz kāpušas varbūt ir zaļumu - loku un puravu cenas,» sacīja Strazdiņa.

Strazdiņa intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» septembrī sacīja, ka dārzeņu cenas šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu Krievijas noteiktā embargo dēļ ir kritušās vidēji par 30-35%, bet atsevišķām kultūrām vēl vairāk, piemēram, kāpostu, burkānu un sīpolu cenas samazinājušās vairāk nekā par 50%.

«Mūsmāju dārzeņi « ir izveidota 2006.gadā kā ražotāju grupa un pašlaik apvieno deviņas dārzeņu audzēšanas saimniecības - «Dimdiņi Agro», zemnieku saimniecības «Galiņi», «Bračas», «Dārzi», «Zūmaņi», «Sīļi», «Sviķi», «Īskāji» un «Kliblapsas», kā arī uzņēmumu «Sigro». Kooperatīvā tiek audzēti kāposti, burkāni, bietes, gurķi, tomāti, kolrābji, kabači, sīpoli un citi dārzeņi , kurus piegādā lielveikalu tīkliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu