Nacionālās drošības komisija: Latvijā ir stabila finanšu un kapitāla tirgus situācija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) šodien pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) un Drošības policijas pārstāvju uzklausīšanas secināja, ka nacionālās drošības kontekstā Latvijā ir stabila un prognozējama finanšu un kapitāla tirgus situācija un bažām nav pamata, informēja NDK priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

NDK regulāri uzklausa atbildīgo institūciju pārstāvjus par finanšu un kapitāla tirgus jautājumiem. FKTK sniedza informāciju saistībā ar bankas «Citadele» pārdošanu un to, kā tiek un tiks pārraudzīta to saistība izpilde, kuras uzņēmušies piesaistītie investori. Savukārt par likvidējamo «Latvijas Krājbanku» saņemta informācija, ka vairākas personas no Noguldījumu garantiju fonda nav izņēmušas tām pienākošos likumā garantēto naudas summu no bankā ieguldītajiem līdzekļiem. Līdz ar to par šo jautājumu varētu notikt diskusija, vai ir nepieciešams veikt kādus likuma grozījumus, norādīja Āboltiņa.

Kā ziņots, novembra sākumā tika parakstīts līgums par valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanu 12 starptautisku investoru grupai un «Ripplewoods Advisors LLC» par 74 miljoniem eiro. ERAB savā īpašumā saglabās 25% bankas kapitāldaļu. Pēc darījuma noslēgšanas «Ripplewood» piederēs 22,4% akciju, bet pārējiem starptautiskajiem investoriem - 52,6% bankas akciju.

Darījums noslēgsies 2015.gada pirmajā ceturksnī, kad tiks saņemts atbilstošo uzraudzības iestāžu apstiprinājums. Pārdošanas cena var mainīties atkarībā no bankas darbības rādītājiem līdz 2014.gada beigām, salīdzinot ar plānotajiem rādītājiem. Tāpēc galīgā cena tiks noteikta 2015.gada pirmajā ceturksnī. Visi ieguvumi no iespējamās cenas korekcijas tiks ieguldīti bankas kapitālā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu