Augulis tiem, kam nepieaugs minimālā alga, iesaka vērsties VDI vai arodbiedrībā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ja strādājošajiem nākamgad samazinās darba slodzi tā vietā, lai paaugstinātu minimālo algu, viņiem ir jāvēršas arodbiedrībā vai Valsts darba inspekcijā, komentēja labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība).

«Algu samaksu kontrolē Valsts darba inspekcija. Darbiniekiem šādos gadījumos butu jāvēršas arodbiedrībās vai arī darba inspekcijā,» atbildēja ministrs.

Valdība novembra sākumā nolēma, ka nākamgad pieaugs minimālā alga no 320 līdz 360 eiro, tādējādi risinot valdības deklarācijā noteikto mērķi mazināt ienākumu nevienlīdzību Latvijā.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers iepriekš atzina, ka daļa strādājošo minimālās algas paaugstināšanu var neizjust.

«Esam saņēmuši šādus signālus, un ne vien esam saņēmuši, bet zinām, ka tā tas būs. Jau pie pagājušās minimālās algas paaugstināšanas bija uzņēmēji, kas optimizēja savus izdevumus šādā veidā - pārcēla darbiniekus uz nepilnām slodzēm jeb pārslēdza uz uzņēmuma līgumiem. Shēmas ir dažādas,» teica Krīgers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu