«Tukuma piens» par miljonu eiro plāno iegādāties graudainā biezpiena un fetas tipa siera ražošanas līnijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

AS «Tukuma piens» izsludinājusi divus iepirkumus - par graudainā biezpiena un fetas tipa siera ražošanas tehnoloģisko līniju iegādi, liecina uzņēmuma paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Vienu iepirkumu «Tukuma piens» izsludinājis par graudainā biezpiena ražošanas tehnoloģiskās līnijas iegādi. Iepirkuma paredzamā līgumcena ir 500 000 eiro.

Savukārt otrs iepirkums izsludināts par fetas tipa siera ražošanas tehnoloģiskās līnijas iegādi. Arī šī iepirkuma paredzamā līgumcena ir 500 000 eiro.

Tāpat «Tukuma piens» izsludinājis iepirkumu par glāzīšu pildīšanas iekārtas iegādi, kurā paredzamā līgumcena ir 400 000 eiro. Atsevišķi iepirkumi tiek rīkoti arī par ultrafiltrācijas iekārtas ar pasterizatoru iegādi, kur paredzamā līgumcena ir 200 000 eiro, un jogurta un graudu biezpiena glāzīšu iepakotāja kartona kastēs iegādi, kur paredzamā līgumcena ir 200 000 eiro.

Uzņēmums izsludinājis arī iepirkumu par divu noliktavu pārbūvi par ražošanas iecirkņiem, kur paredzamā līgumcena ir 15 000 eiro.

Visi iepirkumi tiek īstenoti Lauku atbalsta dienesta aktivitātes pasākumā «Ieguldījumi materiālajos aktīvos».

Pretendenti visos iepirkumos piedāvājumus var iesniegt līdz 2015.gada 14.janvārim.

Jau ziņots, ka piena pārstrādes uzņēmums AS «Tukuma piens» pērn strādājis ar 49,316 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 15% palielinājums salīdzinājumā ar 42,844 miljonu rādītāju iepriekšējā gadā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Savukārt uzņēmuma peļņa bijusi 2,287 miljoni eiro, kas ir par 47% vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika nopelnīts 1,552 miljoni eiro. Finanšu rādītāju pieaugums skaidrojams ar zīmolu mērķtiecīgu attīstību, kā arī vairāku jaunu un pircēju pieprasītu produktu ražošanas sākšanu.

«Pērn sākām ražot jogurtus ar jaunām garšām, biezpiena sieriņus, kā arī būtiski palielinājām zīmola «Baltais Eko» produktu klāstu. Kopumā veicām investīcijas 3,5 miljonu eiro apjomā, no kuriem lielākā daļa tika izlietota jauna biezpiena ražošanas ceha būvniecībā. Tas ļaus attīstīt šī produkta segmentu, piedāvājot jaunus produktus,» atzina uzņēmuma direktors Ints Poškus.

«Tukuma piens» pērn palielinājis arī eksportu, piedāvājot produkciju Krievijā, kur īpaši iecienīti ir zīmola «Baltais» eko līnijas ražojumi, kā arī Lietuvā un Igaunijā.

Savukārt šogad plānots turpināt uzņēmuma attīstību, investējot pērnā gada peļņu, kā arī realizējot jaunus projektus.

«Tukuma piens» ražo vairāk nekā 180 piena produktu, iepērkot pienu no 225 piegādātājiem, galvenokārt Kurzemē un Zemgalē. Uzņēmumā strādā aptuveni 250 darbinieku.

Uzņēmuma 79% kapitāldaļu pieder nerezidentiem, galvenokārt Igaunijas pilsoņiem, 20,51% - fiziskām personām, 0,45% - piensaimnieku kooperatīvajām sabiedrībām, bet 0,04% kapitāldaļu ir valsts un pašvaldības īpašumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu