Pārtraukti būvdarbi Stradiņa slimnīcā - nav apstiprināts jauns būvdarbu vadītājs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būvniecības darbi pārtraukti uz laiku līdz jauna atbildīgā būvdarbu vadītāja apstiprināšanai, TVNET informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle.

Kopš 21. novembra slimnīcas jaunā korpusa 1. kārtas celtniecība uz laiku ir pārtraukta, jo būvdarbu izpildītājs – būvkompāniju apvienība «SBRE» -

objektā nav nodrošinājis atbildīgo būvdarbu vadītāju.

Saskaņā ar būvniecību regulējošajiem normatīvajiem aktiem, konstatējot atkāpes no būvnormatīvu prasībām, būvuzraugam ir tiesības pārtraukt būvdarbu izpildi uz laiku, kamēr tiek novērstas konstatētās nepilnības.

«SBRE» pārstāvji jau iepriekš bija informējuši pasūtītāju, proti, slimnīcu, par atbildīgā būvdarbu vadītāja maiņu, tāpēc slimnīcas projekta vadītāji norādīja, ka, veicot izmaiņas, izpildītājam jāņem vērā jau noslēgtajā līgumā par celtniecību ietvertās prasības attiecībā uz būvdarbu vadītāja kvalifikāciju un pieredzi. Atbilstību līguma prasībām un iepirkuma nosacījumiem kontrolē ne tikai būvuzraugs un slimnīcas vadība, bet arī ERAF projektu izpildi pārraugošās institūcijas - Centrālā finanšu un līgumu aģentūra, Veselības un Finanšu ministrija.

Ņemot vērā, ka būvdarbu vadītāju maiņa jāsaskaņo dokumentāri būvvaldē un jāreģistrē būvatļaujā, slimnīcas pārstāvji ieteica rast pēc iespējas ātrāku risinājumu šim jautājumam, lai nekavētos celtniecība.

Tiklīdz būvnieki veiks izmaiņas, celtniecību varēs turpināt pilnā apjomā.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būvniecība norit pa posmiem, un šobrīd jau ir pabeigti nulles cikla būvdarbi - zemes, pamatu, komunikāciju ierīkošanas u.c. darbi - un notiek virszemes konstrukciju celtniecība.

Jaunā korpusa 1. kārtas kopējais finansējums ir 74,89 miljoni eiro, no kuriem 24 miljoni eiro ir piesaistītie līdzekļi no Eiropas Reģionālās attīstības fonda. Būvniecībai slimnīca izmanto arī valsts galvoto aizdevumu, un, sākot ar 2012.gadu, kredīta atmaksai no slimnīcas budžeta tiek izlietoti aptuveni 3,2 miljoni eiro gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu