Latvijai otrs straujākais ārvalstu tūristu skaita pieaugums Eiropā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ārvalstu tūristu skaits Latvijā šā gada pirmajā pusgadā pieaudzis par 18,9%, kas ir otrs straujākais pieaugums gada griezumā Eiropā, liecina Eiropas Tūrisma komisijas (ETC) ziņojums.

ETC ziņojumā apskatītas 33 Eiropas valstis, salīdzinot pieejamos tūrisma statistikas datus par šo gadu.

«Tūrisms Eiropā 2014.gadā turpina piedzīvot stabilu izaugsmi un izrādījies izturīgs pret vējiem. Dati no šā gada pirmajiem trim ceturkšņiem Eiropas galamērķiem apliecina ļoti pozitīvu ainu, uzrādot pieaugumu teju visos apskatītajos galamērķos,» teikts ziņojumā.

Starp ziņojumā apskatītajām valstīm

vislielāko tūristu skaita pieaugumu gada griezumā šogad piedzīvojusi Islande,

kur šā gada pirmajos deviņos mēnešos tūristu skaits pieaudzis par 23,1%, salīdzinot ar 2013.gada attiecīgo laika periodu.

Otrā vietā ierindojas Latvija ar 18,9% pieaugumu šā gada pirmajos sešos mēnešos, bet trešo lielāko tūristu pieplūdumu piedzīvojusi Grieķija - 16%.

Lietuvu šogad apmeklējušo tūristu skaits gada griezumā pieaudzis par 10,2%, kas ir sestais lielākais pieaugums, bet Igauniju - par 3,7%, kas ir septītais mazākais pieaugums.

Slovākija ir vienīgā no valstīm, par kurām pieejami dati, kas piedzīvojusi tūristu skaita lejupslīdi par 14%, kas, pēc ETC novērtējuma, saistīts ar sliktiem laika apstākļiem un Čehijas kronas vērtību.

ECT norāda, ka

Ukrainas krīzes iespaidā šogad samazinājusies Krievijas tūristu aktivitāte.

«Pēc laba sākuma 1.ceturksnī ceļojumi no Krievijas otrā ceturkšņa laikā samazinājās par aptuveni 6%. [..] Gada salīdzinājuma dati liecina, ka trešajā ceturksnī pieprasījums ir atlabis,» teikts ziņojumā.

ECT prognozē, ka 2014.gada laikā kopumā Krievijas tūristu skaits Eiropā gada salīdzinājumā piedzīvos izaugsmi, taču tikai par 3%, kas ir par 1,2 miljoniem tūristu mazāk, nekā prognozēts 2014.gadam pirms Ukrainas krīzes sākšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu