Rīgas domes Satiksmes departamentu vadīs Reinbahs, par kuru savulaik interesējies KNAB

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) par Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju ir iecēlis departamenta darbinieku Vitāliju Reinbahu.

Reinbahs šos pienākumus pildīja jau 2012.gadā, bet pēdējā laikā Reinbahs pildīja departamenta direktora biroja vadītāja pienākumus.

2013.gada maijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tika veicis kratīšanu Rīgas domes Satiksmes departamentā saistībā ar pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā. KNAB pārstāvji tolaik stāstīja, ka izmeklētājiem bija radušās aizdomas, ka kāda Satiksmes departamenta amatpersona par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā kā kukuli ir pieprasījusi veikt regulārus maksājumus kādai arodbiedrībai.

Tolaik publiski izskanēja, ka aizdomās par kukuļa pieprasīšanu tiekot turēts Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja vadītājs, bijušais Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA) vadītājs Reinbahs. Pats Reinbahs atzina, ka ticis izjautāts KNAB, tomēr gan viņš, gan arī Ušakovs izskanējušās apsūdzības noliedza un saistīja ar politisko oponentu intrigām.

LABA ir Rīgas domes vadībai un pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» pietuvināta arodbiedrība, kurai no «Rīgas satiksmes» budžeta regulāri piešķirts finansējums. LABA biedri un vadošās personas regulāri bijušas redzamas «Saskaņas centra» rīkotajos piketos un arī paši rīkojuši akcijas, kurās tiek pausta neapmierinātība ar valdības darbu un lēmumiem.

Kā pastāstīja Reinbahs, visi ierobežojumi saistīti ar KNAB izmeklēto kriminālprocesu attiecībā uz izbraukšanu no valsts, lēmumu pieņemšanu utt. viņam pašlaik ir atcelti, bet par aizdomās turētā statusa maiņu Satiksmes departamenta vadītāja p.i. nav informēts, līdz ar to viņš pieļauj, ka statuss joprojām varētu būt spēkā.

Reinbahs arī norādīja, ka nekādus ētikas normu pārkāpumus, ieņemot departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja amatu, esošajā situācijā nesaskata. «Nekādu ierobežojumu pašlaik nav, un es nebiju saistīts ar tēmām, ko izmeklēja KNAB. Kaut ko reāli varētu ietekmēt tikai tiesas lēmums,» pauda Reinbahs.

Līdzās jaunajiem pienākumiem, Reinbahs turpinās pildīt arī departamenta direktora biroja vadītāja pienākumus.

Kā ziņots, šoruden komandējuma laikā mūžībā negaidīti aizgāja iepriekšējais departamenta vadītājs Krišjānis Peters.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu