«airBaltic» un lidosta izvairīgi par strīdu par rēķinu apmaksu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Gan starptautiskās lidostas «Rīga», gan Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» pārstāvji izvairīgi komentē medijos izskanējušo informāciju, ka lidsabiedrība nenorēķinās ar lidostu par pakalpojumiem, un tiesvedību saistībā ar to.

Lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane aģentūrai BNS apliecināja, ka starp pusēm norit tiesvedība. «Lieta tiek skatīta slēgtā sēdē. Kamēr norit tiesas process, plašāku informāciju par prasības saturu nesniedzam. Pušu sadarbības noteikumiem ir noteikts komercnoslēpuma statuss,» sacīja Rinmane.

«airBaltic» korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags aģentūrai BNS nesniedza atbildi, vai aviokompānija norēķinās ar lidostu par pakalpojumiem, taču apliecināja, ka uzņēmuma peļņas rādītāji ietver un atspoguļo visus darījumus ar trešajām pusēm, ieskaitot darījumus ar Rīgas lidostu.

«»airBaltic» apkalpo 60 galamērķus Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos sīvas konkurences apstākļos, tādēļ komercnoslēpumu detaļas neizpauž,» viņš piebilda.

Portāls «pietiek.com» vēsta, ka kopš 2011.gada vasaras beigām «airBaltic» ignorē tai piesūtītos lidostas «Rīga» rēķinus un šogad februārī aviokompānijas parāds lidostai bija 23,663 miljoni eiro.

Starptautiskā lidostā "Rīgā ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, savukārt "airBaltic" valstij pieder 99,8% kapitāldaļu. Abu kompāniju kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu