«Linava»: Krievijas muitniekiem dots rīkojums detalizēti pārbaudīt auto no Lietuvas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas muitas darbinieki ir saņēmuši rīkojumu veikt pastiprinātu no Lietuvas iebraucošo automašīnu pārbaudi, otrdien paziņoja Lietuvas autopārvadātāju asociācija «Linava».

Krievijas Muitas dienests pirmdienas vakarā nosūtījis iekšēju dokumentu, kurā dots rīkojums muitas darbiniekiem atbilstoši pastiprinātai procedūrai pārbaudīt automašīnas un preces, kas tiek ievestas no Lietuvas, informēja «Linava».

Tas ir pagaidu pasākums, tomēr konkrēti datumi tā veikšanai netiek sniegti,

piebilda asociācija.

«Linava» viceprezidents Juļus Misjūns norādīja, ka oficiālajā dokumentā nav sniegts pamatojums, kādēļ Lietuvas transportlīdzekļi ir pakļauti pastiprinātai procedūrai, tomēr uzsvērts, ka Lietuva nozīmē riska faktoru.

«Nav norādes, kāds ir pamatojums. Ir teikts, ka [pārbaudes pastiprināti jāveic], ja izcelsmes valsts ir Lietuva, autopārvadātājs ir no Lietuvas un preču iekraušanas vieta ir Lietuva, un, manuprāt, pat tad, ja automašīnas vadītājs ir Lietuvas pilsonis, arī viņš ir jāpārbauda. Riska faktors ir Lietuva,» klāstīja Misjūns.

Šādā situācijā

klienti nevēlas izmantot Lietuvas autopārvadājumu kompāniju pakalpojumus,

viņš piebilda.

«Pašlaik neviens nevēlas vairs izmantot Lietuvas autopārvadātāju. Tas ir pateikts skaidri. Preces terminālos tiek izkrautas vai arī vestas uz citu valsti. Klienti meklē izeju no šīs situācijas, un Lietuvas autopārvadātājs nav vēlams,» teica «Linava» pārstāvis.

Krievija otrdien paziņoja, ka ir sākusi detalizētāku no Lietuvas ievesto preču pārbaidi, jo Eiropas Savienības valstis produktus, kuriem noteikts embargo, caur šo Baltijas valsti ieved Krievijā. Muitas dienesta vadītājs Andrejs Beļaņinovs norādīja, ka liels daudzums produkcijas caur Lietuvu tiek transportēts, izmantojot viltotus sertifikācijas dokumentus.

Krievija Lietuvas vieglo un kravas automašīnu iebraukšanu savā teritorijā sāka ierobežot pagājušās nedēļas nogalē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu