Trēziņš: Kravas auto rindas veidojas lietuviešu pārvadātāju pieplūduma dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Rindas uz Latvijas un Krievijas robežas veidojas tāpēc, ka būtiski pieaudzis Lietuvas pārvadātāju skaits, kuriem ir problēmas šķērsot Lietuvas-Krievijas robežu, norādīja «Latvijas auto» prezidents Valdis Trēziņš.

Viņš norāda, ka Lietuvas pārvadātāji tiek kontrolēti stingrāk, un, tā kā rinda ir viena, arī Latvijas pārvadātājiem nākas gaidīt ilgāk. Trēziņš gan atzina, ka Latvijas pārvadātāju kontrole noris kā parasti.

Patlaban esot grūti prognozēt, kā situācija atrisināsies, jo Lietuvas pārvadātāju iespaidā rindas varot veidoties arī uz Igaunijas un Krievijas un uz Baltkrievijas-Krievijas robežas.

Kā ziņots, automašīnām ar Lietuvas numurzīmēm vēl joprojām ir apgrūtināta iebraukšana Krievijā, turklāt ne tikai no Lietuvas, bet arī no Latvijas un Baltkrievijas.

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs norādījis, ka saistībā ar radušos situāciju

Lietuva no Maskavas vēl joprojām nav saņēmusi oficiālu paskaidrojumu.

Lietuvas autopārvadājumu asociācijas «Linava» vadītājs Aļģimants Kondrusjavičs norāda, ka Krievijā darbojas aptuveni 700 Lietuvas uzņēmumi un aptuveni 8000 automašīnu dodas no Lietuvas uz Krieviju.

Latvijas Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina autopārvadātājus izvēlēties citus preču pārvadāšanas maršrutus uz Krieviju, jo patlaban būtiski palielinās robežšķērsošanas laiks uz Latvijas-Krievijas valsts robežas muitas kontroles punktos Terehova-Burački un Grebņeva-Ubiļinka.

Šodien no rīta Grebņevas robežpunktā gaidīja 40 mašīnas, un gaidīšanas laiks ir aptuveni astoņas stundas, savukārt Terehovā rindā gaidīja 260 automašīnas un

aptuvenais gaidīšanas laiks tiek lēsts 20 stundas.

Aktuālā informācija par rindām uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas robežas ir pieejama VID mājaslapas sadaļā «Muita»/«Muitas kontroles un robežkontroles punkti», kā arī Valsts robežsardzes mājaslapas sadaļā «Automašīnu rindas līdz valsts robežai».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu