Sivēnmāšu saglabāšanai un skaita pieaugumam piešķirs 2,5 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai nodrošinātu ģenētiski augstvērtīgu dzīvnieku saglabāšanu, to skaita pieaugumu pārraudzības ganāmpulkos, valdība šodien apstiprināja 2014.gada pārejas posma valsts atbalstu 2,5 miljonus eiro, informē Zemkopības ministrijā.

Ar šo atbalstu paredzēts arī mazināt Klasiskā cūku mēra (KCM) un Āfrikas cūku mēra (ĀCM), kā arī Krievijas noteiktā preču importa aizlieguma izraisīto finansiālo ietekmi uz cūkkopības saimniecību ekonomiku.

Tādējādi tiks saglabāts ražošanas apmērs un nodrošināta augstvērtīgu vaislas sivēnmāšu saglabāšana ganāmpulka ciltskodolā.

Jau ziņots, ka cūkkopība šogad cietusi lielus finansiālus un dzīvnieku ģenētiskā potenciāla zaudējumus, ko ir izraisījis Latvijā uzliesmojušais KCM un ĀCM, kā arī Krievijas noteiktais preču importa aizliegums.

Šī gada 1.oktobrī pārraudzības ganāmpulkos kopumā bija 26 291 vaislas sivēnmāte, bet 1.novembrī vaislas sivēnmāšu kopējais skaits bija samazinājies līdz 25 574 dzīvniekiem.

Ministru kabineta noteikumi «Grozījumi Ministru kabineta 2014.gada 4.februāra noteikumos Nr.73 «Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība vaislas lauksaimniecības dzīvnieku ierakstīšanai ciltsgrāmatā, kā arī to ģenētiskās kvalitātes noteikšanai un produktivitātes datu izvērtēšanai«» stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu