Interese par eglīšu tirgus nomas vietām Rīgā pagaidām ir zema

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunita Kļava / LETA

Tirgotāju interese par eglīšu tirdzniecības nomas vietām Rīgā pagaidām ir zema, pastāstīja Rīgas izpilddirekciju pārstāvji.

Rīgas Austrumu izpilddirekcijas Uzņēmējdarbības koordinācijas nodaļas vadītāja Helēna Babre pastāstīja, ka tirgotāji ir sākuši pieteikties tirgošanas atļaujas saņemšanai, bet aktīva atļauju pieprasīšana vēl neesot sākusies. Viņa norādīja, ka parasti tā sākas ap Adventes laiku.

Pēc Babres teiktā, Latgales priekšpilsētā un centra rajonā tirgotājiem šogad pieejamas 90 eglīšu tirgošanas vietas, kas ir par piecām vietām vairāk nekā pērn.

Viņa gan norādīja, ka

parasti izmantota tiek tikai viena trešā daļa no visām vietām.

«Nav bijis tāda gada, kad visas vietas tiktu aizpildītas. Parasti ir labi, ja vienu trešo daļu aizpilda,» sacīja Babre.

Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijā norādīja, ka pagaidām tirgotāji lielu aktivitāti neizrādot. «Liela aktivitāte nav, ilggadējie tirgotāji pieteicās jau pērnā gada janvārī, tagad firmas piesakās, bet maz,» stāstīja izpilddirekcijas Uzņēmējdarbības nodaļas pārstāve.

Viņa norādīja, ka

tirdzniecības vietu skaitam katru gadu ir tendence samazināties.

«Ejošo vietu paliek mazāk. Varbūt mūsu rajons nav tas īstais, ir vienkārši dažas vietas, kur, kā tirgotāji saka - «eglītes iet«,» klāstīja Uzņēmējdarbības nodaļas pārstāve.

Viņa arī pastāstīja, ka firmas eglītes aktīvi sāk tirgot ap 12.decembri, bet privātpersonas - ap 20.decembri.

Savukārt Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas Ekonomikas attīstības, nekustamā īpašuma un projektu nodaļas vadītāja vietniece Tatjana Baumane aģentūrai BNS pastāstīja, ka par tirdzniecības nomas vietām interesējas daudz tirgotāju. «Daudzi zvana, interese ir liela, bet par varēšanu vēl grūti pateikt,» sacīja Baumane, piebilstot, ka pagaidām ir izņēmts viens iesniegums, bet vairāki vēl ir procesā.

Baumane norādīja, ka salīdzināt aktivitāti ar iepriekšējo gadu vēl ir pāragri, jo cilvēki vēl var pārdomāt, atteikties no nomas vietām vai tās mainīt.Viņa norādīja, ka populārākās eglīšu tirdzniecības nomas vietas ir tirdzniecības centru tuvumā.

Tostarp viņa arī norādīja, ka nomas maksas katru gadu pieaugot, tāpēc arī aktivitāte samazinoties.

Rīgā tirgotājiem pieejamas 226 eglīšu tirgošanas vietas, liecina informācija Rīgas domes mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu