Rietumu sankciju dēļ Krievija zaudēs 40 miljardus dolāru gadā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Rietumu sankciju dēļ Krievija gadā zaudēs 40 miljardus dolāru (32 miljardus eiro), pirmdien ekonomikas forumā Maskavā paziņojis Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs.

«Ģeopolitisko sankciju dēļ mēs zaudējam aptuveni 40 miljardus dolāru gadā, un naftas cenu samazināšanās dēļ (..) mēs zaudējam aptuveni 90 līdz 100 miljardu dolāru gadā,» paziņoja ministrs.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu